פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 175

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מוני
20/06/2013 12:50
שלום שמי רמי, היה לי עסק עצמאי שעבד יפה. לפני 8 שנים חליתי ועברתי שבץ מוחי. אושפזתי בבית חולים כמה חודשים ולאחר מכן עברתי לשיקום מוחי ופיזי למשך שנה שלמה. במהלך השנה הזו לא יכולתי לעבוד והעסק שלי קרס. בעסק היו לי התחייבויות כספיות ובגלל שהפסקתי לעבוד לא יכולתי לשלם אותם וקיבלתי מכתבים מההוצאה לפועל. במשך כל התקופה, לפי פסיקה של בית המשפט שילמתי להוצאה לפועל. לאחר כמה שנים התחלתי הליך של פשיטת רגל, קיבלתי הכרזה של פושט רגל ופסקו לי תשלום חודשי של 1400 ₪ בחודש.

לפני שנתיים מצבי הרפואי החמים מאוד, אני מטופל באופן רציף במחלקת שיקום ואי ספיקת לב. יש 75 אחוז נכות ואני מוכר כנכה ע"י הביטוח הלאומי. ההכנסות שלי מסתכמות ב6000ש"ח בחודש שמתוכם אני משלם 1400 לכונס ו800ש"ח מזונות בנוסף אני צורך תרופות וטיפולים עקב מצבי הבריאותי הקשה. שאלתי היא האם יש איזושהי דרך להתחשבות במצבי האם אוכל לבקש הפטר מהתשלום או הקלה?
אשר לוי
19/06/2013 23:36
היי, אמא שלי חתמה ערבות לאבא שלי בהלוואה ומה שקרה הוא שבסוף הוא לא הצליח לעמוד בתשלומים והוא צריך לשלם וגם אמא שלי צריכה לשלם. נגד אמא שלי הוצא צו יציאה מהארץ, האם יש אפשרות לבטלו או לקבל אישור חד פעמי לצאת מהארץ?
והדבר השני הוא, אבא שלי מוציא בקשה להליכי פשיטת רגל במידה והבקשה תאושר האם גם לאמא שלי יימחק החוב? האם אז יוסר הצו? אשמח לתשובתך. יום טוב.
נעה
17/06/2013 09:42
עקב חובות שהצטברו בבנק ובלשכת הוצאה לפועל והגעה להסדר תשלומים בהוצל"פ - חוב שעומד כרגע על 90,000 ש"ח. אנחנו משלמים כל חודש תשלום להוצל"פ. אנחנו רוצים להסכם פשרה ולנסות לסגור את החוב לבנק בסכום של 30,000 - 40,000 ש"ח שהצלחנו לגייס.

האם זה אפשרי??? מכיוון שיש לנו עיקולים בחשבונות, רכב מעוקל, בית מעוקל וזה גורם לנו לאי נחת. אנחנו מעדיפים לסגור בפשרה את החוב ולבטל את העיקולים שעשו לנו.

אודה לתשובתך בהקדם,
בברכה,
נעה
עידן
16/06/2013 09:10
בשנה האחרונה לקחתי הלוואות בסך 40 אלף ש"ח, ומפה לשם, גם נכנסתי למינוס של 10 אלף ש"ח. בית המשפט פסק הוצאות עו"ד בסך 10 אלף ש"ח ועל כן אני חייב 60 אלף ש"ח לבנק. הדיון הראשון היה סדר דין מקוצר, ומאז לא שמעתי מבית המשפט. בשבוע שעבר התקשר בחור מן הדואר ואמר כי מכתבים מב"כ המאשימה צריכים להגיע אליי אבל לא ידוע מה הכתובת. נתתי את הכתובת, טלפונים וכו'. אז יש לי 2 שאלות:

האחת- אם המכתבים לא ימוענו אליי כמו שאמור להיות, האם בית המשפט יכול להוציא צו מעצר, גם אם זה לא באשמתי?

ושתיים- ניסיתי לקבל סיוע של עורך דין בסנגוריה הציבורית אבל שם אמרו לי שאין לי עילה לייצוג, והם יוכלו לעזור רק לאחר שאקבל את פסק הדין בהליך פשיטת רגל למשל... מה פסק הדין יכול להיות ואיך אני יכול לצאת מזה ללא סיוע בעוד המשפט עצמו מתנהל? תודה, עידן.
פריד
14/06/2013 19:13
שלום רב עורך דין נכבד,

אני נושה בתיק של חייב, היה צריך להתקיים בתחילת השבוע דיון שצריך להביא לסיום פשיטת הרגל של החייב. אבל החייב הודיע בתחילת השבוע שבאותו יום יש לו אזכרה, המועד שנקבע לנו לדיון היה לפני ארבעה חודשים ומס' ימים לפני הדיון הודיע על אזכרה, ולנושים אין בכלל שיכול להביא את דעתנו על כך, ברצוננו לראות את הבקשה שלו לדחיית דיון האם צריך מבית משפט או מהנאמן.
עמוס
14/06/2013 19:12
גרושתי פתחה כנגדי תיק הוצאה לפועל על מזונות שכיביכול אני חייב לה לילדים.
קודם חשוב לי לדעת- אני לא אגיד באיזה לשכה היא פתחה אבל כן אגיד שהיא פתחה את התיק בלשכה של ההוצאה לפועל שבה היא עובדת. וכן היא מכירה אצ כל הרשמים ואת כל העובדים שצריך. האם זה לא ניגוד עניינים? האם בגלל סיבה זו אני יכול לבקש להעביר את התיק ללשכה אחרת. אציין גם שבעיר שאני גר יש לשכת הוצאה לפועל!
תודה רבה לכם על הייעוץ בפורום!
מאיה
11/06/2013 10:39
לאבי יש הוצאה לפועל אשר לא מוסדרת כבר במשך תקופה ארוכה בלשכת הוצל״פ של ירושלים. ממה שידוע לי, לאחר פירוק החברה שהייתה בבעלותו ושותפיו - החברה עדיין בתהליכים של הצהרה על פשיטת רגל - פנו כמה חברות לגביית חובות בסכום מצטבר של כחצי מיליון.

אבי פתח תיק איחוד תיקים אצל עורך דין ממשלתי בלשכת הוצל״פ בי-ם והנושא לא מטופל ונענב בתשובות לא הולמות וענייניות. האם אפשר למשוך את התיק מהעורך דין הזה ולמסור אותו לטיפול של עורך דין פרטי?

בנוסף לכך, כמובן שמגיעים אלינו ללא הרף הביתה מההוצאה לפועל על מנת לקחת נכסים ופעם אחר פעם אימי משלמת. מעבר למועקה ולאי נוחות שזה מכניס אותנו (יש לי עוד 2 אחיות קטינות), זה עול כלכלי עצום.

אבי לא נמצא בבית כמעט ולכן לא נתקל באנשי ההוצל״פ הדירה שלנו רשומה על שם 2 הוריי והמשכנתא שנלקחה היא על שניהם. השאלה הנוספת שלי היא, האם גירושין יכולים לעזור במצב זה? אם אבי יוותר ויעביר את המשכנתא ובעלות הדירה לאימי, האם זה תופס גם את ההוצאה לפועל כך שיפסחקו להטריד אותנו ויפנו בטענות רק אליו? תודה רבה מראש על הייעוץ שלכם!
יקי מעוז
10/06/2013 14:56
רציתי לשאול האם בכל מקרה חל איסור יציאה מהארץ על אדם שנמצא בתהליך של פשיטת רגל ? היה ואני אכנס להליך פשיטת רגל מרצון, בגלל חובות גדולים, האם קיימת דרך להוריד את עיכוב היציאה מישראל ולצאת לבקר בני משפחה בחו"ל?
שירי גמיל
10/06/2013 12:51
שוכרים שמסרו פרטים שיקריים בחוזה לגבי מקום עבודה אנחנו בבעיה גדולה מסתבר שהשכרנו לשני סוחרי סמים שמאיימים ומקללים ומשגעים אותנו.. במעמד חתימת החוזה הם רשמו בחלק מהצ'קים החתומים ע"י ערבים טעיות דפוס .. והפנקס נגמר להם. הבטיחו להשלים את שאר השיקים. לבקשתנו הגיעו עם כל תעודות הזיהוי שלהם וגם של הערבים עד היום הערבים לא חתמו. שילמו עבור חודש ראשון ואחרון מזומן והבטיחו להגיע עם שאר השיקים והערבים שחתומים. נראים שוכרים טובים. הם ביקשו להיכנס מיד כדי לצבוע ולנקות.

הבית היה פנוי אז ויתרנו על שבוע שכירות והורדנו להם מחיר כי באמת היה צריך לצבוע אנחנו רודפים אחריהם חודשים לבוא ולסגור את הכל הפרטים והם מתחמקים ולשלם שכירות בתגובה הם מאיימים, מקללים במסגרת הבירור עליהם הבנו שמסרו פרטים שיקריים על מקום עבודתם את הריהוט שלנו, האהוב והעתיק מכרו או זרקו או נתנו...הוא נעלם! הדיירים בבנין משתגעים.מתלוננים... את המקרר, התנור, המזנון, הפינת אוכל פשוט במדרגות צבעו את הדירה בורוד חזק שיהיה קשה להחזיר ללבן חיבלו בארונות מטבח מעץ ע"י צביעה שלא קשורה לכלום כשהבן שלנו התערב לברר מה קורה הזהירו אותו שלא יעז אותו אחד שאיים עצור באבו כביר האם אפשר לסלק אותם בתביעות קטנות? או ישירות לפנות ללשכת הוצאה לפועל? איך מסלקים אותם ואיך גובים חובות כספיים שהם השאירו?
אור
09/06/2013 15:19
שלום רב, אבי ניצול שואה בן 75 מוזמן לדיון משפטי בנושא חוב בן 20 שנה לחברה שבינתיים נסגרה, חוב אשר עבר לטיפול של הוצל"פ. אנו מעוניינים לטעון כי מאחר והחברה כבר לא קיימת, לא ניתן לגבות את החוב. האם כך הוא הדבר? אודה לתשובה בהקדם האפשרי (ברשם החברות מופיע סטטוס חברה: מחוקה). תודה!
משלמת כל חודש
08/06/2013 08:41
בעת פתיחת כרטיס לקוח חתמתי על ערבות אישית מבלי להבין שמדובר בערבות לחובות העסק. העסק נקלע לחובות ובעל החוב (בעלי) הוכרז כפושט רגל. במקביל, אני נתבעתי בהוצאה לפועל כחייבת ומשלמת כל חודש. האם זה חוקי? איך יוצאים מזה?
עליזה
04/06/2013 16:26
אני ערבה לכמה חובות של הבן שלי שהוכרז כפושט רגל על ידי בית המשפט. בנוסף גם עשו לו הסדרי תשלומים והוא לא עמד בהם. מה אני יכולה לעשות, היות וגם לי אין הרבה אמצעים? האם שזה נכון שבקרוב יגיעו נושים גם אלי וירצו לגבות ממני את החובות של הבן? איך אני מגינה על עצמי לפני שהמצב ידרדר?
לבנת
04/06/2013 10:39
חברת אורנג' תובעים אותי ב11,000 ש"ח. נודע לי על כך רק לפני כחודש לאחר שקיבלתי צווים של הוצאה לפועל לבית. עברתי על החשבוניות שביקשתי מהם ואני בטוחה במאה אחוז שהם מנסים לרמות אותי. התחלתי לעבוד עכשיו אחרי כמה חודשים שלא עבדתי. מיותר לציין שאין לי את הסכום של החוב וגם אין לי מספיק כסף להביא עורך דין משלי שיעזור לי לטפל בעניין הזה. אני נורא אודה לכם אם תוכלו לעזור לי כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
בני
04/06/2013 10:25
שלום שמי בני נשוי פלוס 2אני אתן רקע קצר על עצמי ב2011 פתחתי עסק עם שותף חנות לסלולר במהלך שנה העסק לא הביא מספיק הכנסה לשנינו וכתוצאה מכך התנהלתי בלית ברירה בעזרת הלוואות לכיסוי ההוצאות לפני כחצי שנה עזבתי את העסק ללא כל רווח ממנו ועם הרבה חובות ונכון להיום הגעתי להסדרים לפריסת תשלומים עם כל הגופים הסיבה שאני פונה בגללה היא שלפני כחודש קיבלתי מכתב מעורך דין שמפרט שאני חייב למכללת גון ברייס כ 20000 אלף ש"ח בגין קורס שלמדתי אצלם ולא שילמתי.

העובדות הן שזה היה לפני שלוש שנים ובפועל הייתי בכ- 10 מפגשים בלבד כשהקורס המלא נערך שנה פלוס הטעות שעשיתי היא שעזבתי את הלימודים ללא הודעה בכתב, בלית ברירה בהרגשה של חוסר אונים הגשתי לעו\"ד הצעה לפרוס את התשלום לכ-500 ש"ח בחודש מכיוון שאין באפשרותי להוציא יותר מזה ואפילו זה גבולי מכיוון שיש לי הוצאות רבות מאוד בכל חודש לפני כמה ימים הודיעה לי שסרבו להצעה שלי ושהם ממשיכים בהליכים להוצאה לפועל אני פונה אליכם בחוסר אונים ותסכול כי איני יודע כיצד להתמודד איתם. מה אתם יכולים לייעץ לי לעשות על מנת להתמודד עם המצב הזה?
דחוף לי
04/06/2013 09:52
מה קורה אם התקבל

"צו עיקול נכסי חייב הנמצאים בידי צד שלישי" שרשום בו "סך החוב 377 ש"ח"

1. האם אכן זה גובה החוב או שזה סתם סכום ראשוני (אגרה ששולמה עי הזוכה וכו) ?

2. האם צד ג' צריך לשלם רק את הסכום הזה של 377 ש"ח?

3. האם צד ג' צריך להעביר כל המשכורת או חלקה? כלומר האם זה עיקול משכורת?

4.אילו פעולות ניתן לעשות כדי למנוע עיקול משכורת?
ר.ע
03/06/2013 09:30
הוצא לי צו כינוס לפני כחודש. בסמוך לצו, חסמה לי "סלקום" את השיחות היוצאות, וזאת עד שאסדיר אמצעי תשלום. כל ניסיונותיי להסביר להם שאני פושט רגל ואסור לי להחזיק כרטיס אשראי או חשבון בנק עלו בתוהו. ביקשתי להמשיך לשלם את התשלום החודשי (ע"ס כ-200 ₪) בבנק הדואר, כפי שעשיתי בשנה האחרונה, אך הם אינם מסכימים. אני חייב להם כ-3000 ₪ על ציוד.

מה עושים? אני יכול לעבור לגולן טלקום ולשלם 10 ₪ בחודש, אבל השאלה אם השופט לא יראה את חובי לסלקום כחוב חדש ויבטל לי בשל כך את הליך פשיטת הרגל???
לתשובתך אודה!
דני ורסנו
02/06/2013 17:20
יש לי חובות לבנקים ואני רוצה להכריז פשיטת רגל ויש לי בי מה קורה עם הבית שלי? האם ניתן ללכת על הליך פשיטת רגל מבלי לסכן את הבית שלי שהוא נקי ממשכנתא ונמצא בבעלות פרטית שלי ושל האישה?
סעדי
15/05/2013 21:18
אני אמא ל-6 ילדים יש לי חובות בסך של כ-42000 שח לפני כשנה הגשתי בקשה לאיחוד תיקים והשופט החליט שצריך לשלם מקדימה סך של 5000 שח לא שלמתי כי לא היה לי התחלתי עבודה לפני 6 חודשים ועשו לי עיקול על משכורת. מה אני אמורה לעשות בבקשה תייעץ לי?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:16
יש הגנה על השכר עד תקרה מסוימת מפני עיקול
תפתחי חוק הגנת השכר סעיף 8
רונית
20/05/2013 21:17
אני ובעלי עברנו לגור בשכירות לפני 3 שבועות. המשכיר (שקיבל את הדירה בירושה לאחרונה לאחר שאביו נפטר) טרם הסדיר חובות פיגורים שקיימים בחב' החשמל ובעירייה ולכן, גם לא יכל לבצע שינוי בשמות מחזיקי הנכס. קיבלנו מכתב התראה מחב' החשמל על כוונה לנתק את החשמל וגם מכתב התראה מהעירייה.

גם חובות שוטפים של חשמל וארנונה שקיבלנו אינני יכולה לשלם כי דרישת התשלום לא מופיעה על שמי אלא על שם אביו של המשכיר ובינתיים חובות אלה צוברים פיגורים. בהסכם השכירות אין שום התייחסות ו/או התחייבות של המשכיר להסדיר חובות אלה בפרק זמן קצוב. מה אנו יכולים לעשות.
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:13
להודיע למשכיר בכתב שאם הוא לא ישלם את חובות הדירה וינתקו לכם את החשמל אתם תשלמו בעצמכם את החוב ותקזזו לו אותו משכר הדירה
איתם
19/05/2013 17:18
פתחתי תיק הוצל"פ נגד אשתי לאחר החלטת בימ"ש לשלם לי הוצאות משפט, כיוון שהיא לא משלמת לי על פי החלטת בית המשפט, אולם אשתי מפקידה את משכורתה בחשבון של ביתי , ואינה מנהלת חשבון בנק, (אישתי הצהירה בהוצל"פ כי היא מפקידה את כספה בחשבונה של ביתי) האם אוכל לאלץ את הוצל"פ לעקל את משכורתה של אשתי מחשבונה של ביתי, או לחייב את הוצל"פ להגיד לי היכן היא עובדת כדי שאפנה את העיקול למעביד שלה?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:10
אתה לא יודע היכן אישתך עובדת ??
מה הבעיה לברר ???

: עבור אל עמוד

close