פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 176

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איתן
20/05/2013 21:27
יש לי חוב בגובה של 12,400 ש"ח לחברת "פלאפון" החוב נוצר לי לאחר שאבי הוציא מכשירים מהחברה ללא ידעתי כשהייתי בן 17. החוב עבר כבר לתיק הוצאה לפועל והם החלו בתהליכים כנגדי. כרגע אני בן 19 - רציתי לדעת האם אפשר לבקש להעביר את החוב למספר זהות של אבי (מובן שהרעיון הוא בהסכמה של שנינו) עקב גילי הצעיר והעובדה שהחוב נוצר לא ע"י ובזמן שהייתי קטין ?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:09
לא
החוב הוא לפי השם של מי שחתם בפלאפון על המסמכים
אם אביך כזה נחמד שיעזור לך לשלם את החוב
אשר אוחנה
19/05/2013 10:36
פנו אלי ממשרד עו"ד המייצג עירייה בעניין תשלום דו"ח חניה, בוודאות שהדו"ח אינו ניתן לרכב שלי ופניתי למשרד עו"ד לעיין בהעתק הדו"ח,

לא קיבלתי דבר פרט לרישום ממוחשב מרשימות העייריה. משרד עו"ד מאיים עלי בעיקול,
מהם זכויותי במקרה כזה, האם אין חובה להציג בפני את הדו"ח המקורי, את פרטי הפקח שרשם, אני משוכנע שאם יציגו את הדו"ח המקורי יראו שאין התאמה בין מס' הרכב לשאר הפרטים המזהים והדו"ח יכוטל אך הם אינן מציגים.

מה האפשרויות העומדות בפני?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:07
תוציא להם מכתב רשום
וכשיגיעו להוצלפ תגיש התנגדות
פליקס
26/05/2013 14:17
לפני כמה ימים דפק על דלתי נציג של רשות השידור ושאל אם אני מחזיק מכשיר טלוויזיה בביתי. הסברתי לו שאני צופה בטלוויזיה ע"י חיבור למחשב וגם הוכחתי את טענתי בפניו. לאחר כמה ימים קיבלתי קנס מאוד גבוהה לביתי, על אף ההסבר. האם יש לרשות השידור זכות לתבוע ממני כספים ? מה אפשר לעשות במקרה כזה ולמי כדאי לפנות ?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:05
החוב מחייב אגרה על החזקת מסך בלי קשר למה הוא מחובר
בקיצור אתה בבעיה
שילי
21/05/2013 08:41
יש לי פסק דין נגד מעסיק לשעבר שחייב לי תשלום של 12500 ש"ח. הוא לא משלם למרות שעברו יותר מחודשיים מאז פסק הדין. אמרו לי שניתן לפתוח תיק בלשכת הוצאה לפועל ולפעול לגביית החוב על ידי עורך דין שמתמחה בתחום. רציתי לדעת לפי מה נקבע התשלום לעורך הדין שמטפל בהוצאה לפועל במקרה הזה והאם יש הבטחה לכך שאני אקבל את הכספים שמגיעים לי אם אשלם לעורך דין שיגבה את הכסף? תודה מראש על העזרה שלכם!
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:04
תתקשר אלי ביום ראשון
בחובות!
22/05/2013 00:26
בס"ד

שלום רב

הענין שלי הוא כזה. הדביקו לי בדלת מכתב מהוצל"פ "עיקול מטלטלין". בביתי אין מה לעקל יש לי רכוש דל ומועט. שמשמש את חיי היום יום.

אישתי חייה מקצבת נכות של 2500 שקלים בלבד. איני מקבל כל קצבה משום גורם. אני מטופל בבריאות הנפש. אישתי אישה נכה וחולה והמצב קשה ביותר. הורי נפטרו לפני 4 שנים ואין לנו כל עזרה מאיש.

אנו מטופלים ברווחה. זה חובות לבנק שיש לי בגובה 50 אלף שקלים. אין לי כל רכוש. לא חשבונות בנק ולא שום דבר . מה קורה כאשר דברים לא ניתן לעקל??? מה השלב הבא? שיביאו לעשות עיקול ברישום? אין לי איך ודרך לשלם את החוב. יש לי עוד חובות שאיני יכול לשלם. אני פוחד להעצר אני איש חולה מאוד.

אשמח לכל תשובה בענין .
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:03
צריך לבדוק כמה החוב ולעשות הסדר נושים
שני
23/05/2013 17:58
שלום יש לי חובות כ450,000 ש״ח. ליפני מספר שנים עשו לי תיק איחוד שלא שילמתי בו והוא נמצא ליפני פיזור מצבנו הכלכלי קשה מאוד בעלי הוכרז כמוגבל באמצעים הוא כרגע מקור ההכנסה היחיד שלנו ומשתכר כ6,500 ש״ח אני לא עובדת פוטרתי מעבודתי עקב שאני בהריון ואני לא מוצאת עבודה אין לנו נכסים לא פיקדונות ולא בית אני פונה אליך ושאלתי היא איך מתחילים הליך של פשיטת רגל ואם תוכל לעזור אז כמה זה עולה? תודה רבה שני
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 01:00
זה לא רציני לתת לך הצעת מחיר בפורום אבל בכל אופן את צריכה פשיטת רגל
בטי
26/05/2013 00:40
בגלל התנהלות לא תקינה עם בנק יהב שאשרו לי הלוואות והחזר גדול יותר ממשכורתי, דרש הבנק להחזיר את כל ההלוואות נתי את מה שהיה לי כולל מכירת רכב חדש שהבנק נתן לי הלוואה לרכישה ונשאר 70 אלף שהייתי צריכה להחזיר כל חודש 1350 שקל, שלמתי פעם אחת והיות ולא היה לי כסף לאוכל בטלתי את ה. הקבע, לאחר תקופה של כמעט שנה שלא שילמתי לבנק נשלח לי תביעה נגשתי לסיוע משפטי נאמר שאפשר לעשות פשיטת רגל, מה זה אומר ואיך מתמודדים אם זה, או הוצאה לפועל? תודה על התשובה חשוב לי מאוד לדעת בדחיפות תודה בטי
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:58
אין מספיק מידע
דניאל
25/05/2013 13:07
שמי דניאל. אני חייל בשירות סדיר. בעברי הייתי לוחם במג"ב במשך כמעט שנתיים.
עקב המצב הכלכלי בבית נאלצתי לעבור לתפקיד שייאפשר לי ימי חופשה רבים על מנת שאוכל לעבוד בחוץ.

בהוצאה לפעול עומדים נגדי חובות ותיקים בסך כולל של כמעט 40 אלף שקל.
משיחה מול הגורמים שמה ניסו להגיע איתי להסדר של 860 שקל לחודש אך סכום זה כבד מידי עבורי. הציעו לי לשלם 150 שקל לחודש ולהפוך ללקוח מוגבל.

אינני רוצה להפוך ללקוח מוגבל ולרסק את חיי לפני שהתחילו. אני כיום מפרנס שני בתים. אימי חולה 100% נכות ואינה מצליחה לגמור את החודש. אני בן יחיד לאמא חד הורית וכיום גר עם שותפה עקב המצב הכלכלי בבית. אני תומך בשתי בתים ומפרנס אותם והמצב רק הולך ומחמיר. אני מבקש עזרה ממך. כמובן שאשלם על כך. אני כבר נטול כל תקווה לפתור את בעיית החובות הזאת.

אשמח לתשובה,
דניאל
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:57
לא בטוח שהבנתי מה הבעיה
פרישמיש
26/05/2013 20:59
חייב חוייב לשלם לי במשך חודש בחודשו לפי החלטת בית המשפט. לפני כשנה הוא החליט להפסיק לשלם. נשלח אליו מכתב התראה מלשכת ההוצאה לפועל שהוא לא התייחס אליו. אני רוצה לפתוח כנגדו עיקולים בבנק. אם אתקשר אליו להזהיר אותו האם אזיק לבקשה שלי? או שכדאי שאפתח בתהליך בלי להודיע לו. מה דעתך המשפטית מתוך ניסיונך?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:56
זה ממש לא משנה אם מכתב התראה או בלי
אין לכך שום השפעה וזה בטח לא יכול לקלקל
איזי
26/05/2013 21:07
שלום
נפסק לי תשלום חודשי של 1000 שח לאחר שהוכרזתי כפושט רגל ע"י בית משפט זוהי הייתה פשרה, הנאמן ביקש 2500 ואני רציתי 700 השופטת החליטה 1000. תשלום מזונות שאני משלם בנוסף הוא 2700 שח, אני מחזיק דירה ומגדל את בני הקטן למרות שאני משלם מזונות לאמו, אינני מצליח לעמוד בזה לאור משכורתי כ 7500 שח

שאלה: האם ניתן להפחית את תשלום המזונות ואיך ?
האם יש אפשרות לפנות שוב ל בית המשפט להפחית את התשלום ?
אני עובד עצות ודואג לא להפר את ההסדר
אודה על תשובתך
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:54
אם אתה מגדל את ילדך אין סיבה שתשלם מזונות
ליליאן
27/05/2013 11:24
לי ולבעלי לשעבר יש חוב גדול מאוד באחת מחברות הסלולר. החוב נצבר עוד כשהיינו נשואים. אני יודעת שהוא לא מתכוון לשלם להם אבל אני רוצה לסגור את חובותיי על מנת לא לצבור ריביות. האם במקרה כזה חברת הסלולר יכולה לפצל ולחלק את החוב בין שנינו, כאשר כל אחד יהיה אחראי על החלק שלו ?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:53
תומיאי פירוט תיק בהוצלפ ותראי מי החייב וועל כמה ???
חייבת המון
28/05/2013 09:38
לפי מה מחשבים הוצל"פ לשלם חוב לבנק? מנהלת סניף הבנק שלי (לשעבר) אישרה לי הלוואת יותר מהיכולת שלי להחזיר, ירדתי מנכסי כל חסכנותי הועברו במידית לבנק לחיסול ההלוואות כולל מכירת רכב חדש שמנהלת הבנק נתנה לי למרות שלא אפשרות להחזיר, נמכר במחיר מתחת למחיר מחירון אפילו נשארתי ללא יכולת אפילו לקנות אוכל. בלב ברירה הפסקתי לשלם את הוראת הקבע בעבור יתרת ההלוואות מ 266 אלף שקל ירד ל 70 אלף.

כיום אין לי כל הכנסה רק 3000 שקל קצבת פנסיה כאשר בפועל נכנס 1450 בערך לבנק, כמה יחליטו הוצל"פ לשלם כל חודש (אני הצעתי לנציג - עורך דין של הבנק 300 שקל כל חודש במקום 1350 שהיה במקור- כמובן שלא הסכימו) אני ממתינה להזמנה של לשכת הוצאה לפועל, יש לי גם משכנתא על הבית 2100 כל חודש וחשבון הבנק החדש שעשיתי בבנק דיסקונט עומד על 7800 מינוס כאשר המסגרת של 8000 שקל.

כל התנהלות מנהלת סניף הבנק היה לא הגון ורק סיבך אותי למרות שידעה שאין מי שיעזור לי, פשוט השאירה אותי ללא חסכונות וללא יכולת לפרנס את עצמי, חשבתי לתבוע את הבנק אבל עו"ד רוצים 10,000 שקל רק כאגרה ובכלל מפחדים לתבוע את הבנק, למה? אודה לך אם תוכל לייעץ לי לפחות מה לעשות, תודה לך
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:52
צריך להבין את כל הסיפור אבל אין מנוס מלתהוע את הבנק ועו״ד לא עובדים בחינם
אריאלה
28/05/2013 10:03
שלום רב שמי אריאלה ואני כותבת בשם אימי יוליאנה בת ה-64 . אימי מוגדרת בעלת 100 % נכות ומקבלת קצבת נכות מהביטוח הלאומי מידי חודש. היום היא התקשרה לברר האם נכנסה הקצבה ובמשיבון נאמר לה כי הסכום עוקל. אני מבקשת לדעת האם ניתן לעקל את כספי הביטוח הלאומי והיכן ומתי נתן לקבל ייעוץ משפטי לגבי שחרור הכספים המגיעים לאימי ומשמשים אותה כמקור הכנסה יחיד לאישה פנסיונרית...
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:49
יש הגנה על עיקול שכר מרמה מסויימת בסעיף 8 לחוק הגנת השכר
אלי
29/05/2013 00:57
חתמתי לביתי ערב למרות שהייתי במצב נפשי גרוע והבנק ידע זאת בגלל שני משפטים שהבנק הפסיד נגדי ונגד אישתי עורך הדין של הבנק ביקש ממני מסמך מסיום שהיה ברשות עורך דין והוא ביקש מסמך זה ואמר לי לא תביא את המסמך אני יגמור איתך הוא הפך אותי לפושט רגל והחייבת היא בתי שהיא היום גם פושטת רגל הגיסים שלי רצו להגיע להסכם עם עורך הדין של הבנק והוא אמר עם הוא לא יקבל את המסמך הוא יעשה לי צרות כל החוב 120,000 ש"ח והוא מוקלט שהוא רוצה את המסמך מהמשפט הראשון שבו הוא הפסיד. מה אתם יכולים לייעץ לי לעשות במצב הזה?
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:48
אין לי מספיק מידע
איזה מסמך ? על מה ? למה ??
ציון
30/05/2013 12:03
שאלתי היא האם יש באפשרותי לבקש מבית המשפט את הדוחות שהחייב צריך להעביר כול חודש בחודשו לנאמן בצרוף תלושי השכר, מקוריים מפני שעל פניו הגיעו לידי תלושי שכר של החייב שהם נראים לא מקוריים כלל וכלל, לדוגמה במהלך שישה חודשים הוא מקבל הבראה, השכר מדויק שקל על שקל כל חודש, הוא נוכל שחייב כספים להרבה נושים.

הוא חי עם בת זוג וילדים והוא כלל לא מצהיר בדוחות החודשיים את ההכנסות של בת זוגו, ויותר מזאת מציין בדוחות שהוא מוציא יותר כספים ממה שמצהיר שיש לו לדוגמה אם קיבל 5,000 ש"ח באותו חודש מצהיר שהוציא 10,000 ש"ח האם זה יכול להיות הגיוני, והאם כנושים יש לנו את הזכות לבקש לראות תלושים מקוריים של החייב ובדיון לשאול מס' שאלות את החייב שהוא מעל ל-10 שנים בפשיטה.
תודה
עו"ד רונן בן צבי
31/05/2013 00:47
כן
תבקש חקירת יכולת
א חביב
27/05/2013 20:04
שלום....

חתמתי כערב על שכר דירה בשטר חוב של 15000 המשכיר עזב את הדירה ולא שילם חודשיים אחרונים כולל ארנונה ומים (אני ערב בחוזה על כך, אך התשלומים לא הועברו על שם המשכיר הם על שם בעל הדירה).

פנה אלי השוכר כדי שאשלם את החוב....רציתי לדעת האם עליו למצות את ההליכים עם המשכיר (שנעלם) לפני שהוא מפעיל את שטר החוב כנגדי?

האם בסכום כזה אני נחשב ערב מוגן ?
רעות
15/05/2013 12:55
הנני פושטת רגל מאז נובמבר 2010 . אני בת 51 החובות מסתכמים במאה אלף שקל ועוד תביעות שלא התבררו בבית משפט, ע"ס 650 אלף שקל . אני גרושה, בעלי לשעבר הינו פושט רגל גם, לאחר פסיקה בבית המשפט שבו התנהל תיק הפש"ר שלו, אני מקבלת ממנו מזונות ע"ס 1250 ₪.

בסך הכל אני משלמת את חובותי לכנ"ר, לפעמים באיחור קל של חודש, חדשיים אבל אני משלמת הכל ומגישה את הדוחות באופן מסודר. אני מעוניינת להגיש בקשה להפטר, כמה סיכוי יש לי לקבל הפטר? האם כדאי להגיש בקשה אחת לשנה?
איך מגישים בקשה להפטר, האם אני חייבת ייצוג משפטי או שאפשר פשוט לכתוב מכתב בקשה? למי מגישים בקשה להפטר? לבית המשפט השלום בו התנהל הדיון בענייני?

תודה מראש על תגובתך.
עינת
30/04/2013 09:51
הנני פושטת רגל משנת 2009 ועד היום לא קיבלתי הפטר. בשנת 2012 נפתח נגדי תיק הוצלפ מרשות השידור עקב חוב משנת 2006 בו חייתי עדיין עם בעלי. כיום אני פרודה ומחייבים אותי לשלם את החוב במלואו. האם עלי לשלם את החוב לרשות?
עו"ד רונן בן צבי
15/05/2013 12:17
תשלחי להם את צו הפשטר
חיים מלניק
02/05/2013 13:39
יש לי תיק בהוצאה לפועל של ספק לשעבר שאני חייב לו כסף. המצב הכלכלי שלי לא טוב ואני נלחם על מנת להתמודד ולא לקרוס לגמרי. אני רוצה מבטיח לשלם את החוב לאותו ספק, רק בגלל התיק בהוצאה לפועל יש ריבית ולא מפסיקים להטריד אותי בעיקולים וכו. אני שואל לגבי הדרך הכי טובה להתמודד איכשהו, על ידי פריסת חוב הגיונית בלי ריבית מטורפת. מה אתם ממליצים?
עו"ד רונן בן צבי
15/05/2013 12:16
הסדר נושים
מיכל
30/04/2013 13:41
לפני בערך חצי שנה נאבדו לי שלושה צ'קים חתומים 2 מבנק לאומי ו1 מבנק מרכנתיל
הודעתי לבנק אבל לא הייתה אפשרות לבטל את הצקים. אחרי חצי שנה הציגו את הצ'קים בחשבון והבנק אמר לי שאני צריכה ללכת למשטרה להגיש תלונה זה מה שעשיתי והבנק ביטל את 2 הצ'קים חוץ מצ'ק 1 של בנק מרכנתיל שהבנק החזיר את הצ'ק מסיבת אין כיסוי ולא הייתה אפשרות אפילו לבטל את ההחזרה .

רציתי לדעת אם הבן אדם שהפקיד את הצ'קים האלה יכול להתלונן נגדי בלשכת הוצאה לפועל או לעשות נגד זה משהו ואם זה יכול איכשהוא לפגוע בי . ועוד שאלה קטנה לפני 2 חודשיים התחתנתי ופתחתי חשבון עם בעלי האם זה יכול לפגוע בו .
עו"ד רונן בן צבי
15/05/2013 12:14
כן
ואת יכולה להגיש התנגדות ולהציג את התלונה במשטרה

: עבור אל עמוד

close