פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 199

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יורם
14/07/2012 08:33
אני קורא מידע סותר ואשמח מאוד אם תעזרו לי להבין באם מותר לי להקים עסק בזמן הפש''ר, מדובר בעסק שאמור בעצם לעזור לי לשלם את הסכומים שהוחלטו.

ממי אני אמור לבקש אישור, איך עושים את זה ומה אפשר לעשות כדי למקסם את הסיכויים שזה יקרה? תודה מראש
עו''ד רונן בן צבי
15/07/2012 09:48
לא מכיר פרוצדורה כזו, כנראה שלא הבנת מה זו פשיטת רגל ?
עוסק מורשה
12/07/2012 15:34
מה זה בדיוק חקירת יכולת?
יש מישהו שחייב לי די הרבה כסף ופתחתי נגדו קובץ בהוצאה לפועל.
מה המשמעות שהוא הוזמן לחקירת יכולת?
עו''ד רונן בן צבי
15/07/2012 09:44
חקירת יכולת זה הליך בהוצל"פ בו החייב מבקש להראות שאינו מסוגל לשלם את חובו ויבקש פריסה, אם יש לך מידע מסויים על כספים או נכסים של החייב כדאי מאוד שתגיע לדיון ותציג אותם, רצוי באמצעות עו"ד
רחל
15/07/2012 08:32
למרות שיש לי תיק איחוד (אני משלמת 500 ש''ח חודשי) אחד הזכאים הוציא לי עיקול לחשבון.
מותר לו לעשות את זה?
אני יכולה לבקש דיון בנושא בבימ''ש?
איך לעשות את זה?
בבקשה עזרה - אני נואשת
ליאון, חולון
14/07/2012 15:33
המצב שלי קצת רגיש ומסובך, יצא שאני אחד הנושים של גרושתי בתיק שלה, הכל מתנהל מעל הראש של הילדים, ללא ידיעתם (אנחנו מקווים) ואנחנו מאוד מנסים לשמור על ''ממלכתיות'' כדי שהם לא יפגעו.

בדיון בבימ''ש גרושתי טענה שהיא חיה עם ההורים שלה, למרות שאני יודע שהיא חיה בשכירות (הרי אני מממן את השכירות הזאת בדמי המזונות...).

בעצם גרושתי שיקרה לבימ''ש, לא ברורה לי הדרך הנכונה לפעול. מטרתי היא כמובן להשיג את הכסף שלי בחזרה וגם שילדי לא יפגעו.

שאלה נוספת שרציתי לדעת את התשובה לגביה, היא האם יש אפשרות פשוט להחסיר מדמי המזונות את הסכום שהיא חייבת לי. אני לא מיוצג ע''י עו''ד מחוסר כסף. איך מגישים בקשה כזאת ולמי?
dots
13/07/2012 15:34
אם בדו''ח שאני ממלא יש הפרשים בין הוצאות להכנסות אני צריך להסביר ממה הם נובעים?
תמריקס
07/07/2012 08:27
יש לי עיקול והקפאה על הפוליסה. המעביד הפסיק לשלם עליה ואני עומדת לאבד אותה.

חשוב לי להמשיך לשלם על הפוליסה כדי לא לאבד אותה ואני נתקלת באטימות מצד חברת הביטוח ובהרבה טרטור.

מה אפשר לעשות?
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:30
לא יודע
נורית שמאי
06/07/2012 08:30
בעלי ואני הוכרזנו כפושטי רגל לפני כשנתיים, ובמסגרת ההסדר הוחלט שהרכב הפרטי שלנו ילקח.
הרכב חונה מתחת לבית כבר שנתיים, אני אינני נוהגת עליו וגם לא בעלי , כיוון שהוא בכלל לא אמור להיות ברשותנו אבל הוא לא נלקח, כבר שנתיים. האם אני יכולה בינתיים לנהוג עליו? האם אני צריכה להודיע או להזכיר למישהו, לא כלכך יודעת איך לנהוג במקרה שכזה. אודה לעזרתכם.
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:30
שאלה של מוסר לא של משפט
הרכב מעוקל וכבר מזמן היה צריך להילקח
מי שהיה צריך לקחת כנראה נרדם בשמירה
אני לא מייעץ לך כלום אבל אני אישית הייתי נוסע ברכב חבר סתם נהרס
michalex
08/07/2012 15:33
אני נמצא באיחוד תיקים, חוב של קרוב למיליון ש''ח, משלם 700 ש''ח חודשי ולא יכול להגדיל את התשלום.

האם כדאי לי לעבור לפש''ר או להשאר באיחוד תיקים? אשמח להמלצה מעורכי דין - תודה!
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:28
תפנה לעו"ד
טינקרבל
08/07/2012 08:33
אחותי חייבת כמה מאות אלפי שקלים, מוכרזת כפושטת רגל על כל המשתמע מכך. למרות שבעלי ואני הוצאנו תצהיר דרך בימ''ש שמבהיר שאחותי לא חיה אצלינו הנושים עדיין ממשיכים להגיע אלינו. כל פעם עלי להבהיר את העניין של התצהיר מחדש מול הנושים (הרבים).

בעלי ואני חיים בחרדה וכבר מפחדים לפתוח את הדלת או לענות לטלפון! מה אפשר לעשות כדי למנוע מהנושים להגיע לביתנו?
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:28

כלום
תשמרי את התצהיר תניילני אותו ותמשיכי להציג אותו
בשלב מסויים הם יפסיקו לבוא
תצאו מהחרדות חבל על הבריאות היא הרבה יותר יקרה
מדמד
09/07/2012 08:30
איך מגישים תביעת חוב? איזה מסמכים צריך לצרף חוץ מהמסמך הסטנדרטי? הוכחות לחוב? מה יכול להחשב כהוכחה?

האם מגישים את התביעה כנגד החוב כולו? אם היה ערב לחייב שגם הוא מעורב כרגע בפש''ר, האם יש להגיש גם את התביעה נגדו?
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:26
תפנה לעו"ד
אם בא לך אתה יכול להתקשר
ר.ה
09/07/2012 18:17
לאחרונה ביקשתי איחוד תיקים מהוצאה לפועל ולאחר מבחן יכולת קיבלתי איחוד תיקים. אך כשעשו לי את איחוד התיקים קיבלתי גם 4 הגבלות שלא היו לי עד היום. רציתי להתייעץ איתכם האם זה שעשיתי איחוד תיקים עשיתי טעות או שיש המשך לתהליך ואפשרי להוציא אותי מחלק מההגבלות שסוגרים לי את החיים ולא נותנים לי להמשיך בחיים רגילים ונורמליים. אני גרושה + אשמח לקבל מכם יעוץ או טיפול בנושא.
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:26
תמיד עדיף איחוד תיקים
סימון
09/07/2012 15:29
עדיין לא מונה כונס נכסים לתיק. מתי אני אמור להגיש תביעת חוב?
כמו כן אשמח לדעת כמה זמן זה עלול לקחת
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:25
לא הבנתי מה מעמדך ?
razu
10/07/2012 08:29
לפני שנתיים קניתי מאחי את הרכב ב''מחיר מציאה''.
מכיוון שמדובר באחי לא טרחנו בהעברת בעלות, הבעיה היא שאחי מוכרז כפושט רגל (החל מלפני חודש) ורציתי לדעת אם יש סיכוי שיתפסו את הרכב ויעקלו אותו.

הרכב הוא שלי ושלמתי עליו, פשוט לא העברנו בעלות.
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:25
אכלת אותה
עמי
11/07/2012 15:35
גרושתי מוכרזת פושטת רגל.
חברת הסלולאר שהיינו מחוברים אליה בזמן הנישואים הגישה תביעת חוב נגד שנינו (שנינו היינו רשומים על החשבון).
גרושתי רוצה להוסיף את תביעת החוב הזאת לתיק שיש לה בהוצאה לפועל.
אני מאוד חושש שהיא תצליח לסחוף אותי לחובות שלה. איך אני משלם את החוב בלי להיות קשור לתיק שלה?
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:24
להתקשר לחברת הסלולר להגיד להם את מספר המנוי ולשלם את החוב
ככה פשוט
אמאשלאורית
12/07/2012 08:33
בתי חיה בארה''ב עם גבר כבר כמה שנים וכעת מתחתנת איתו. החתונה מתקיימת בארה''ב. אני בתהליך פשיטת רגל ויש נגדי צו עיכוב יציאה מהארץ.

מה אפשר לעשות ע''מ שיתנו לי לצאת לחתונת הבת? אין מי שיחתום לי ערבות. בבקשה תעזרו. תודה
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:23
להגיש בקשה ולהשאיר ערבות, אם אין לך מי שיחתום עליך תבקשי מהבת שלך שתשלח לך את סרט החתונה כדי שתוכלי לצפות בו לפחות בוידאו
יניר, השרון
10/07/2012 15:33
האם שכר טרחה של הוצל''פ, מה שנקרא, שכר טרחה א', יוכר לי בתהליך פש''ר?
בנוסף האם יוכר לי שכר הטרחה לגבי ההליכים שהנושים שלי נקטו לפני צו הכינוס?
מה אני צריך לעשות ע''מ שזה יקרה? תודה רבה מראש
עו''ד רונן בן צבי
12/07/2012 14:22
לא הבנתי את השאלה
צופית
11/07/2012 08:31
בעלי לשעבר הוא פושט רגל.
פסק הדין בעניין מזונותי ומזונות הילדים הגיע אחרי צו הכינוס, כעת הוא מוכרז פש''ר (אם הבנתי נכון).

השאלה היא - האם יש לי מה לעשות ע''מ לקבל לפחות את מזונות הילדים? (הוא לא משתף פעולה). לאן כדאי לי לפנות? אל תשלח אותי לעו''ד כי גם ככה אני בקושי מפרנסת את הילדים...
אבי
06/07/2012 15:31
אשתי ואני שוקלים להגיש בקשה לפשיטת רגל. אנחנו חיים בחרדות עצומות מהעניין. ניסינו לקרוא באינטרנט על התהליך ולא הבנו הרבה. אין לנו כסף לעורך דין.

האם מגיע לנו סיוע ציבורי בנושא?
האם תוכלו להסביר לי את שלבי התהליך?
אודה לכל עזרה
עו''ד רונן בן צבי
10/07/2012 11:19
מציע לכם לפנות ללשכת הסיוע המשפטי במשרד המשפטים
גרניטה פורצלן
07/07/2012 15:32
אם לאחר פשיטת רגל מוטל עיקול על חשבון הבנק שלי - איך אני מושכת משכורת להוצאות בסיסיות כמו אוכל, תשלום חשבונות וכדומה?
אבי
05/07/2012 15:35
שלום רב, בשבוע שעבר הוכרזתי כפושט רגל באופן רשמי.
האם בית המשפט מודיע לנושים על ההכרזה או שאחריות עדכונם היא על החייב בעצם?
ובנוגע למכתבי גבייה שאני מקבל מהעירייה על חובות ישנים - האם אני צריך לעדכן את עיריית נתניה שאני בפשיטת רגל?
בתודה מראש
עו''ד רונן בן צבי
05/07/2012 15:55
אתה שואל כאילו איזה חגיגה איזו מסיבה.
ראשית דבר הכרזת פשט"ר מפורסם בעיתון ע"י הכונס הרשמי (אגף במשרד המשפטים ) תסתכל בעיתונים ישנה מודעה מטעם הפשט"ר מן טבלה כזו בה מתפרסמים שמות כל הפשט"ר החדשים .
בדר"כ בית המשפט שנתן את צו הכינוס, מורה לחייב להודיע לנושים על צו הכינוס הודע כאמור במכתב רשום. דע כי האינטרס שלך הוא להודיע לכל על צו הכינוס בכל ההליכים הפתוחים נגדך כדי לעכבם
על עו"ד שלך להגיש בקשה פורמאלית לכל בית משפט או לשכת הוצל"פ בהם נפתחו נגדך הליכים לעיכוב ההליכים כנגדך.
הייתי מציע לך גם לפנות לכל הנושים שהוציעו לך מכתבי התראה ובכלל לכל הנושים באשר הם קיימים ולהודיע להם על צו הכינוס , דבר שיכול לחסוך לך הרבה כסף בעתיד
יום טוב גם לך

: עבור אל עמוד

close