הבעיה שלי היא מול מס הכנסה בין השנים 2005- 2009 הייתי עצמאית (מכבסה) נאלצתי למכור את העסק בהפסדים כי הייתי בהריון בסיכון גבוה לאחר טיפולים של 6 שנים הבעיה היא שככל הנראה הרו"ח שלי לא הגיש חשבונית קניה / הוצאות בעת פתיחת העסק מה שגרם לחוב לאחר המכירה. (העסק נמכר ב35,000 ₪)
את הבעיה גילית מאוחר יותר ( לאחר המכירה עברתי דירה ) הגיעה אלי חוב של מס הכנסה, כשאני בכלל צפיתי להחזר. נגשתי למס הכנסה ונמסר לי כי אני צריכה ליצור קשר עם רואה החשבון ולהגיש שוב את כל הניירת על מנת לעשות תיקון דוח, את הרו"ח לא הצלחתי לאתר אז נגשתי שוב למס הכנסה והם אמרו כי יזמינו את התיק מארכיון וינסו לבדוק את הבעיה.
מסתבר שהתיק שלי במס הכנסה אבד סימן שאין שום הוכחה לדברי ואת רואה חשבון שלי אני לא מצליחה למצוא בשום דרך. בינתיים חלה התישנות בתיק ולא נתן להגיש דוח מתקן, אז פניתי לנציבות מס הכנסה עם מכתב מפורט (דואר רשום ) בכדי שיאפשרו למס הכנסה (רמת גן) לבצעה שינויים בתיק - דוח מתקן ועדיין לא קיבלתי שוב תשובה. את המכתב שלחתי בקיץ 2014 נכון להיום חוב שהיה 13,000 ₪ הפך ל 25,000 ₪.
היום אני אם לשני ילדים ( שנתיים + 5 ) אני עובדת 55% משרה נעזרת בחברת "עמידר" ( סיועה בשכר דירה) ונאבקת מול ביטוח לאומי לקבל השלמת הכנסה . בן זוגי הוא אינו תושב ישראל ונכון להיום ההיתר היחיד שהוא קיבל זה איחוד משפחות בלבד ( ההיתר אינו מהבא אישור עבודה בשטחי ישראל ) .
תמליצו לי בבקשה מה נתן לעשות במקרה כזה.. זה פשוט לא הוגן שבגלל טעות בהגשה / הקלדה אני צריכה להיקלע לחובות כאילו במיוחד כשאין לי שוב אפשרות כספית לעצור את גדילתו . תודה רבה ושבועה טוב פניה
מרכז המידע להליכי פשיטת רגל מספק סקירה משפטית ופורום מקצועי
לאזרחים ובעלי עסקים הצריכים עזרה על מנת להתמודד מול חובות כספיים,
נושים, תיקי הוצאה לפועל והליכי פש"ר.
ג'קי בובליל משרד עורכי דין לרשותך בכל עניין הנוגע להסדרת חובות כספיים, הליכי חדלות פירעון, הוצל"פ, מחיקת BDI שלילי, עיקולים ועוד!