עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (0) דירוגים | דירוג ממוצע (0)
0 stars - based on 0 reviews

הקלות לחייבים שמשתפים פעולה והחמרה באמצעים למשתמטים

Hebrew

השבוע פורסם דו"ח הועדה לשיפור ויעול הליכי האכיפה והגבייה. מטרתו המוצהרת של הדו"ח, כפי שעולה מעיון בו, היא השמת דגש "על הפרט הבודד ועל כבוד האדם של החייב". הדו"ח ממליץ להפריד בין חייבים משתפי פעולה לחייבים משתמטים ולבטל את מסלול החייב המוגבל באמצעים. לשיטת הוועדה יוקמו שני מסלולים – אדום למשתמטים וירוק למשתפי פעולה.

כיום, במידה ונקלעת לחובות קיימות בפניך שתי אופציות – מסלול חייב מוגבל באמצעים המאפשר להוציא נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ והגבלת השימוש בכרטיסי אשראי ומסלול פשיטת רגל, שבסופו קיימת אפשרות לקבלת הפטר.

דו"ח הועדה מציין כי מסלול פשיטת רגל, לא מהווה אופציה זמינה לחייבים מעוטי יכולת, עקב העלויות הגבוהות של פתיחת התיק, כ-2654 ש"ח והצורך בתשלום שכר טרחת עורך דין. בנוסף מציין הדו"ח כי מדובר בהליך מורכב שחייב מהשורה יתקשה להתמודד איתו.

הועדה, בראשות השופט עודד מאור, ממליצה בין השאר לשלוח "חייבים ירוקים" מיידית למסלול פשיטת רגל.

חובות המגיעים עד מיליון שקלים יתנהלו בפיקוח ההוצאה לפועל ובית המשפט השלום ואילו תהליכים בנוגע לחייבים עם חובות שעולים על מיליון ש"ח, יתנהלו אצל כונס נכסים, כפי שקורה כיום.

שינוי זה יאפשר לחייבים הקטנים שאין ביכולתם לבצע החזר חובות ומשלמים סכומים שנעים בין 100-200 ש"ח לחודש במשך שנים רבות, לראות אור בקצה המנהרה בדמות ההפטר המיוחל. המשמעות בפועל היא ביטולם של הסכומים הקטנים המשולמים על ידי מוגבלי האמצעים כיום.

מספרם של חייבים מוגבלי אמצעים עולה משנה לשנה בישראל, כמו גם בעולם. בשנת 2009 הצטרפו למסלול 14,000 מוגבלי אמצעים, ב-2011 כבר קפץ המספר ל-18,000 מוגבלי אמצעים.

לדברי הוועדה ברובם מדובר בתיקים שאינם נסגרים גם לאחר שנים רבות ולא מביאים תועלת לנושים הזכאים, כיוון שהתשלומים הקטנים שנכנסים לא מכסים אף את הריבית.

במקביל לקיצוץ הבירוקרטי לחייבים משתפי פעולה, יוחמר היחס ל"חייבים אדומים" המשתמטים מתשלום חובותיהם וינקטו כנגדם תהליכי אכיפה חמורים, שיכללו בין השאר את הוספת שמם למרשם משתמטי חוב, שיהיה פתוח לציבור הרחב.

הכנ"ר, כונס הנכסים הרשמי, פרופסור דוד האן, תומך במסקנות הועדה וצוטט באומרו כי "לא מעניין כמה תיקי הוצאה לפועל נפתחים, אלא כמה תיקים נסגרים"


תאריך:18/07/2012 11:13  מחבר: Bankruptcy Law
 
close