בואו להבין ולדעת יותר על דיון בבקשה לפירוק חברה - סדר ההליך מרגע הבקשה והילך...
דיון בבקשה לפירוק חברה - סדר ההליך מרגע הבקשה והילך


עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים
ייעוץ משפטי בדרך למחיקת החובות: עורך דין מומחה
סיוע משפטי אישי למחיקת חובות כספיים:
שם מלא
מספר טלפון
לחצו לשליחה
דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (0) דירוגים | דירוג ממוצע (0)
0 stars - based on 0 reviews

דיון בבקשה לפירוק חברה

Hebrew

כיצד מתנהל הלכה למעשה הדיון בבקשה שהוגשה על ידי נושים לפירוק חברה? מהו סדר ההליכים בבית המשפט ומול כונס הנכסים?

פירוק חברה הוא הליך משפטי שמטרתו להביא לחיסול החברה או לשיקומה, כל זאת בהתאם לנסיבות שבגינן נכנס התאגיד להליך הפירוק, כאשר חובה לשים לב שהסיבה לכך אינה חייבת להיות היעדר יכולת של התאגיד לעמוד בהתחייבויותיו .

הכללים בעניין פירוק חברות קבועים בחוק החברות תשנ"ט-1999, פקודת החברות (נוסח חדש) תשמ"ג-1983 ובתקנות החברות (פירוק) תשמ"ז-1987.

פקודת החברות קובעת בסעיף 244(א) שפירוק יעשה בפיקוח בית המשפט, על ידי בית המשפט או בדרך של פירוק מרצון. הפקודה גם קובעת את התנאים שצריכים להתקיים לצורך פירוק מרצון או פירוק על ידי בית המשפט.

סדר הליך הדיון בבקשת הפירוק

הליך פירוק על ידי בית המשפט נפתח בהגשת בקשה לפירוק לבית המשפט המחוזי שהוא הערכאה בעלת הסמכות העניינית לדון בעניינים אלה. לאחר מכן יקבע בית המשפט מועד לדיון בבקשה לפירוק, כאשר שבועיים לפני המועד, מגיש הבקשה צריך לפי תקנה 6 לפרסם מודעה על הגשת הבקשה והתאריך שנקבע לדיון שתפורסם ברשומות ובעיתון.דיון בבקשה לפירוק חברה

סעיף 9 לתקנות קובע כי מי שרוצה להתנגד לבקשה צריך להגיש כתב התנגדות יחד עם תצהיר שבוע לפחות לפני תאריך הדיון. המשתתפים בדיון בדרך כלל הם נציגי החברה, הנושים שלה ואחרים.

תקנה 8 קובעת שלא ניתן להשתתף בדיון הפירוק ללא אישור מוקדם של בית המשפט, אלא במקרים בהם הגורם הודיע למבקש על הכוונה לעשות זאת שבעה ימים לפחות לפני התאריך.

>>> הפורום לענייני פשיטת רגל לשירותך! <<<

במהלך הדיון יחליט בית המשפט האם לתת צו פירוק לפי העילות הקבועות בסעיף 257 לפקודת החברות הכוללות היעדר קיום פעילות בתוך שנה לאחר ההקמה, הפסקת הפעילות שנה לאחר ההקמה, חדלות פירעון או שקיימת עילה מהיושר והצדק שהחברה תפורק.

הגורמים השונים יציגו את ההערכות שלהם לגבי פעילות החברה ובית המשפט יכריע בסופו של יום על סמך שיקולים שונים מתחומי המשפט, העסקים או אחרים לגבי המשך הדרך.

בית המשפט רשאי להורות על מתן צו פירוק, לדחות את הבקשה או במידה והוצגו במסגרת הדיון גם הצעות להסדר או פשרה שיכולים בסופו של יום להוביל לשיקום החברה להורות על הוצאת צו להקפאת ההליכים המתקיימים נגד החברה לפי סעיף 350(ב) לחוק החברות לתקופה של תשעה חודשים.

הדיון בבקשת הפירוק - דוגמא מתוך הליך משפטי

הבאנו מתוך המאגר המשפטי דוגמא מתוך הדיון בהליך פש"ר 6053/05 י.ש. עזרא בע"מ נ' אליהו זלמן ובניות תעשיות צינורות בע"מ - בשלישי לפברואר 2005 הוגשה נגד החברה בקשת פירוק וכן בקשה לצורך מינוי מפרק זמני, כאשר הבקשה למינוי המפרק הזמני נדחתה ב-30 למרץ 2005.

החברה הגישה התנגדות והתקיים דיון 15 ליוני 2005 כאשר בסיום הדיון ניתנה הוראה של בית המשפט על הגשת סיכומים וב-12 ליולי 2005 הוגשה הצעה להסדר שלא אושר ובקשה שלא לתת החלטה בבקשת הפירוק. ב-12 לספטמבר 2005 הוגשה בקשה על ידי מבקשת חדשה נוספת לפירוק החברה.

כאשר המשיבות והחברה טוענות שיש לדחות אותה משום שהיא לא ביקשה קודם להצטרף להסכם הפשרה. כבוד שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע שרה דברת מקבלת את הבקשה על סמך התקנות וקובעת דיון מחדש בעניין הפירוק.

ברור אך עדיין חשוב להזכיר כי קיימת חשיבות עליונה לייצוג על ידי עורך דין לפשיטות רגל, בכל ההליכים הנוגעים לדיון בבקשת הפירוק.

לקבלת יעוץ משפטי אישי בענייני פשיטת רגל ליחצו כאן


תאריך: 17/12/2012 16:34
 
close