פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 109

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רחל
12/01/2015 00:43
אני עומדת להתחתן עם בן זוגי הנמצא בהליך פשיטת רגל כבר שנה וחצי, מימון החתונה מתבצע כולו על ידי, ואני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות כי הצקים שיתקבלו בחתונה ילקחו על ידי הכונב? ( צקים אלה אמורים להיות כנגד הוצאות החתונה)
אודה לך על תשובה מהירה בנושא וכיצד ניתן להסדיר זאת מראש על מנת לא להיקלע לבעיות לאחר החתונה...
עו"ד יואב קומבליס
12/01/2015 10:49
הנושא כבר נדון והמצב מורכב וקיים סיכון. מוצע לכם לתאם פגישת ייעוץ והכוונה כיצד להימנע מסיטואציה כאמור
איילה ליפקין
08/01/2015 08:59
אם פתחתי תיק הוצלפ נגד חייב על שיקים שחזרו ובינתיים חזרו לו עוד שיקים אני יכולה להגיש אותם במסמך של הגדלת חוב או שאני צריכה לפתוח תיק חדש על השיקים החדשים?
עו"ד יואב קומבליס
12/01/2015 10:48
הגדלת חוב
דן נ
05/01/2015 14:01
אני מצוי בהליך פשיטת רגל כבר שנה וחצי, לפני כשנה הייתי מעורב בתאונת דרכים קשה, שהותירה בי נזקי גוף לצמיתות, כעת החלטתי לפעול ולתבוע את הביטוח, שאלתי היא האם כספי הזכיה יגיעו אלי או יגיעו לתיק הפש''ר? בנוסף האם במידה ויגיעו הכספים לפשיטת הרגל אוכל לדרוש שלפחות תשלום ההוצאות עבור המשפט ירדו מהפיצוי המתקבל?
עו"ד יואב קומבליס
07/01/2015 18:28
בעקרון כספים עבור נזקי הגוף שייכים לך אישית ולא מתאפשר לנאמן לקחת אותם לקופת הכינוס
טלי
05/01/2015 15:07
הוגשו שטרות לביצוע בלשכת הוצאה לפועל כנגד 3 חייבים. הסתבר כי 2 מתוך 3 החייבים נמצאים בהליכי פשיטת רגל. אותם חייבים הגישו התנגדות וכבר בראשית ההתנגדות נאמר כי החייבים נמצאים בפשיטת רגל וכי על התובע לפנות בתביעת חוב, אולם התובע טרם הגיש תביעת חוב. הוגש כתב הגנה רק מטעם החייב שאינו בפשיטת רגל. האם ההליך כנגד הנתבעים הנוספים ממשיך? האם עליהם גם להגיש תצהירי עדות ראשית? מה הנוהל ומה קובע החוק?
עו"ד יואב קומבליס
07/01/2015 18:27
הלכי ההוצאה לפועל מעוכבים בעת הגשת וקבלת צו כינוס. יש להגיש תביעת חוב המתבררת אצל הנאמן
מעיין
06/01/2015 04:10
ברצוני לשאול האם במידה ואכריז על פשיטת רגל ( חובותי עומדים היום על 150,000ש"ח ) יקחו ממני את הרכב שברשותי שעלותו 9000 ש"ח? מלבד רכב זה אין ברשותי שום רכוש...
תודה
מעיין
עו"ד יואב קומבליס
07/01/2015 18:26
ניתן בנסיבות מסויימות להשאיר את הרכב ולקבל על כך אישור
רונן שמואל
06/01/2015 04:51
רציתי לשאול האם כיצד נקבע מי מהנושים הוא בדין קדימה? האם זה לפי גובה החוב?
עו"ד יואב קומבליס
החוק קובע מיהם הנושים בדין קדימה. ראה פקודת פשיטת הרגל
לידור
05/01/2015 10:39
היי לפני כשבועיים קיבלתי הודעה על עיקול בחשבון שלי לאחר שמישהו קנה פלאפון מחברת בסלקום על שמי.

כל הראיות שיש זה הוראת קבע עם חתימה שהיא לא שייכת לי ואין כל חתימה של הבנק שלי.

כל הסיפור הוא שאני בכלל בחורה בת 19 והפלאפון נקנה כשהייתי בכיתה י'ב ואני בכלל לא קניתי פלאפון בשנתיים וחצי האחרונות...

מה עליי לעשות האם להגיש תלונה במשטרה ואיך אני מורידה את העיקול הזה מהחשבון מכיוון שאני שוכרת דירה בתל אביב והמשכורת פשוט נבלעת לי לטובת העיקול שלא שלי!!

שאלה נוספת היא האם חיובי אשארי והוראות קבע עדיין יורדות מהחשבון
עו"ד יואב קומבליס
יש לפנות להגשת תלונה במשטרה ובמקביל לחברת סלקום בדרישה לחדול מלחייב אותך ולקיים בירור בנושא.
אליאור
01/01/2015 19:38
שלום רב עו"ד נכבד,

קיבלתי פסק דין המזכה אותי ב 8000 ש"ח בתביעה כנגד חברה בע"מ.

עברו 30 ימים שניתנו לה והחברה לא שילמה ,לא עירערה ולהבנתי גם לא מעוניינת לשלם. ברצוני להגיש בקשה לביצוע פסק דין כספי במסלול המהיר של הוצאה לפועל.

במוקד של ההוצאה לפועל אמרו לי שאני צריך להביא עמי אישור מרשם החברות על החברה, אך באופן מוזר לא ידעה המוקדנית באיזה אישור מדובר, וברשם החברות אמרו שיש שני סוגים של אישורים (אישור סטטוס ועוד משהו..).

כמה שאלות:

א. איזה אישור אני אמור לבקש מרשם החברות על קיומה של החברה?

ב. האם למערכת ההוצאה לפועל יש אפשרות להשיג באופן אוטומטי את פרטי חשבון הבנק של החברה לצורך עיקול?

האם זה חשבון שרשום באופן מסודר ברשות כלשהי שלהוצאה לפועל יש נגישות אליו וכבר לא אצטרך להתאמץ במידה והחברה לא תשלם לאחר מכתב ההתראה?

ג. כמה זמן לוקח תהליך כזה בערך מאז פתיחת התיק כזה ומה זה דורש ממני בכדי לזרז אותו?

אשמח לעזרה
ותודה מראש
אליאור.
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:46
פנה ללשכת ההוצאה לפועל לקבלת הסבר על התהליך. יש להם את כל התשובות לשאלותיך. מוצע לך להיעזר בשירותי עורך דין המתמחה בגביית חובות ולחסוך מעצמך את כל השאלות כעת ובעתיד. הגביה תהיה מקצועית יותר ומהירה יותר.
גיא
01/01/2015 19:35
ראיתי בתכנית "הכל כלול" מישהו שנתנו לו קנס בעיריה באופן לא הוגן והוא ערער על ההחלטה (דרך העירייה עצמה) ודחו לו את הערור ומיד עקלו את החשבון.

פשוט ככה בכזאת קלות על חוב של סך הכל כמה מאות שקלים (כמה כבר יכול לעלות ד"ח..) איך זה יתכן? האם כולנו חשופים למהלכים כה דרסטים מהירים ודורסניים כאלה בהרף עין על דברים כל כך פעוטים?

בקיצור שאלתי היא כיצד ניתן להתגונן משפטית מפני מקרים כאלה? האם יש איזושהי פעולה משפטית או בירוקרטית שאפשר לעשות מול הבנק לדוגמא או כל דרך אחרת כדי למנוע את היד הכל כך קלה על ההדק כנגד האנשים החלשים (למעשה כולנו...) מה אפשר לעשות? (גם שמעתי על מקרה אחר שבנאדם איחר בסך הכל יומיים בהחזר הלוואה של 2000 שקל בחודש ומיד העבירו את החוב ללשכת הוצאה לפועל (סך הכל יומיים!!) והוא שילם ריביות מטורפות של הוצאה לפועל וגם שכר טרחה מנופח של העורך דין שתבע אותו... כיצד אפשר למנוע מקרים כאלה?)
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:44
אכן גביה מנהלתית היא בעייתית ויש עליה ביקורת רבה. תוכל לקרוא כתבות מעניינות בנושא באתרנו
אבי
02/01/2015 01:39
תהיה חכם תקדים מכה לתרופה תהיה הומלס תעביר הכול תשלם 150 שקל ושיחפשו תחברים שלהםםם לנושה לא יוצא כלום מחייב שאין לו כלום מי שמוציא כסף זה הנושה
סלין
01/01/2015 19:21
שלום וערב טוב לך

בחורה שאביה השתמש בתעודת זהות שלה לרשום על שמה חובות ורכוש כגון רכב.
הוא מתחמק מתשלום והחובות רובצים עליה חשבונותיה מעוקלים וכו. לא יכולה לעבוד משום שכל המשכורת תלך לתשלום חובות.

היא מעוניינת להתנער מהמשא הלא רצוי הזה ולא מעוניינת לעזור לאביה שעשק אותה. האם יש דרך שתוכל לבטל ממנה את הדבר הזה או לפשוט רגל או משהו כזה שלא תאלץ להמשיך לסבול כי פשוט אין לה חיים.

תודה רבה לך על העזרה מראש.
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:42
יש. פני לקביעת פגישת ייעוץ בהקדם.
משה
02/01/2015 01:40
איזה עצוב שיש אבות כאלו
רותם ד.
01/01/2015 18:39
יש לי פסק דין שאדם מסויים צריך לשלם לי סכום כסף. אותו אדם לא רצה לשלם.

פתחתי תיק בלשכת הוצאה לפועל אבל הם אומרים שאין אישור מסירה.

מדובר בבן אדם נוכל ידוע שעקץ הרבה אנשים ויש מולו מלא תיקים פתוחים בהוצאה לפועל. לא ידוע לי על כתובת נוספת מלבד הכתובת שנתתי בהוצאה לפועל ומן הסתם גם אם גר שם אז לא ילך לקחת דואר רשום.

מה עושים במצב כזה והאם הוצאה לפועל מחוייבת לעזור לי אולי בכך שתבדוק בתיקים אחרים שכן היה אישור מסירה מה הכתובת? מה אני אומרה לעשות בשביל לגבות את החוב?

תודה
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:41
יש לבצע איתור ומסירה אישית. יש חברות המתמחות בכך.
דנית
02/01/2015 01:41
נגד חייב כזה אין לך הרבה מה לעשות כי הוא יותר חכם ממך ומהוצאה לפועל הכול ניסיון
פניה
04/01/2015 12:50
שלום

הבעיה שלי היא מול מס הכנסה בין השנים 2005- 2009 הייתי עצמאית (מכבסה) נאלצתי למכור את העסק בהפסדים כי הייתי בהריון בסיכון גבוה לאחר טיפולים של 6 שנים הבעיה היא שככל הנראה הרו"ח שלי לא הגיש חשבונית קניה / הוצאות בעת פתיחת העסק מה שגרם לחוב לאחר המכירה. (העסק נמכר ב35,000 ₪)

את הבעיה גילית מאוחר יותר ( לאחר המכירה עברתי דירה ) הגיעה אלי חוב של מס הכנסה, כשאני בכלל צפיתי להחזר. נגשתי למס הכנסה ונמסר לי כי אני צריכה ליצור קשר עם רואה החשבון ולהגיש שוב את כל הניירת על מנת לעשות תיקון דוח, את הרו"ח לא הצלחתי לאתר אז נגשתי שוב למס הכנסה והם אמרו כי יזמינו את התיק מארכיון וינסו לבדוק את הבעיה.

מסתבר שהתיק שלי במס הכנסה אבד סימן שאין שום הוכחה לדברי ואת רואה חשבון שלי אני לא מצליחה למצוא בשום דרך. בינתיים חלה התישנות בתיק ולא נתן להגיש דוח מתקן, אז פניתי לנציבות מס הכנסה עם מכתב מפורט (דואר רשום ) בכדי שיאפשרו למס הכנסה (רמת גן) לבצעה שינויים בתיק - דוח מתקן ועדיין לא קיבלתי שוב תשובה. את המכתב שלחתי בקיץ 2014 נכון להיום חוב שהיה 13,000 ₪ הפך ל 25,000 ₪.

היום אני אם לשני ילדים ( שנתיים + 5 ) אני עובדת 55% משרה נעזרת בחברת "עמידר" ( סיועה בשכר דירה) ונאבקת מול ביטוח לאומי לקבל השלמת הכנסה . בן זוגי הוא אינו תושב ישראל ונכון להיום ההיתר היחיד שהוא קיבל זה איחוד משפחות בלבד ( ההיתר אינו מהבא אישור עבודה בשטחי ישראל ) .

תמליצו לי בבקשה מה נתן לעשות במקרה כזה.. זה פשוט לא הוגן שבגלל טעות בהגשה / הקלדה אני צריכה להיקלע לחובות כאילו במיוחד כשאין לי שוב אפשרות כספית לעצור את גדילתו . תודה רבה ושבועה טוב פניה
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:41
נושא מורכב פני לקביעת פגישת ייעוץ
חיים לוי
05/01/2015 08:20
בוקר טוב עורך דין קומבליס

האם רשם הוצאה לפועל יכול להחליט כי החייב יעביר את דמי המזונות מדי חודש בחודשו ללשכת ההוצאה לפועל ולא ישירות לזוכה (כפי שהחייב מעביר) וזאת על מנת למנוע חילוקי דעות בעתיד? שנית החייב לא ציית להחלטה זו והמשיך להעביר את המזונות ישירות לחשבון הבנק של הזוכה האם הרשם יכול לקבוע בשל כך כי יוטל עיקול מתחדש על משכורתו של החייב מדי חודש בחודשו מאחר והוא לא העביר את המזונות ישירות להוצאה לפועל?
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:40
ככל שיש חוב בתיק מזונות ניתן לשלם ישירות לתיק ההוצאה לפועל. כל תשלום ששולם ישירות לזוכה צריך להיות מדווח להוצאה לפועל כחוק
אורנה
01/01/2015 18:44
שלום עו"ד יואב קומבליס

מעוניינת להתייעץ איתך בנושא ביטול עסקה בחברה לייצור דלתות עקב שמועות מבוססות על פשיטת רגל קרובה של החברה - זאת חברה בע"מ אם זה משנה. העסקה בוטלה 5 ימים לאחר ביצועה (לפני 3 חודשים - וכנראה טרם העברה לפס ייצור - ללא קבלת מידות כלשהן), וכיום חזרה אליי חברת האשראי כמעט בדרישה שאחדש את העסקה, שכן מונה נאמן לחברה ע"י בית המשפט. האם אעמוד בפני תביעה באם לא אחדש עסקה זו? (לא ידוע לי באיזה שלב מונה נאמן לחברה, וכן החנות בה בוצעה העסקה סגורה ונעולה מרגע ביצוע העסקה עד עצם היום הזה).

אודה על עזרתך.
עו"ד יואב קומבליס
05/01/2015 09:39
ייתכן וכן אינני מכיר את כל הפרטים וכנראה גם את לא יש לערוך בירור מסודר על מנת לתת ייעוץ מדוייק יותר
ד. כ
29/12/2014 01:43
עו''ד קומבליס שלום רב,
ברצוני לשאול האם ניתן לעקל רכב נכה לאישה שמוכרת 70% נכה מביטוח לאומי? וחייה על הבטחת הכנסה?
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:29
ייתכן וניתן לרשום עיקול אולם ניתן להתנגד למימוש העיקול. באיזה מצב נמצא הרכב כעת? האם הוא מעוקל כבר? על ידי מי?
תומר
29/12/2014 07:57
יש לי חוב על סך 100,000 ש''ח, יש לי שתי דירות אחת בה אני ואשתי מתגוררים והשניה מושכרת לשני דיירים.
קיבלתי הודעה מבנק שהוא מכריז עלי פושט רגל, וברצוני לדעת כיצד עלי לפעול כעת? האם יש סיכוי שאוכל לשמור על שתי הדירות?
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:28
פנה ללא דיחוי לייעוץ משפטי לצורך הגשת התנגדות להתראת פשיטת רגל. ניתן לסייע לך אולם אתה מוגבל בזמן. לעורך דין מנוסה בתחום התקשר 0723341001
זהבית
29/12/2014 14:02
אשמח לקבל יעוץ משפטי

לפני כ5 שנים בעלי נתן שיק ביטחון לחוזה שנחתם בין אבא שלו לבעל הדירה של אבא שלו מאז ראו היחסים בינו לבין אביו ירידות בעיקר ואינם בקשר.

לפני מספר שבועות נודע לנו שאביו עזב את הדירה ורב עם בעל הדירה וחייב לו כסף על מספר חודשים, במהלך 5 השנים האלו לא חידשו את החוזה בכתב רק בעל פה ובעלי לא נכח אף פעם חוץ מאותה פעם ראשונה לפני 5 שנים.

השאלה האם אותו בעל הדירה רשאי לתבוע את בעלי או לנסות להפקיד את השיק על גובה החוב שנותר אחרי עזיבת הדירה? לצערי אין לי קשר עם בעל הבית ואפילו לא מספר ואבא של בעלי לא משתף פעולה.

מה אוכל לעשות בעניין? האם יש בעיה משפטית שנחנו צריכים עורך דין בשביל להתמודד איתה בגלל השיק בטחון מלפני 5 שנים או שיש תוקף לשיק כזה?
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:27
חסרים נתונים כדי לענות על השאלה האם השיק מציין תאריך פרעון? שם נפרע? מה היו תנאי מסירת השיק? מה כתוב בהסכם השכירות? עליכם להגיע לפגישת ייעוץ עם המסמכים הרלוונטיים
מוטי
30/12/2014 09:07
שלום עורך דין קומבליס

אני קיבלתי "התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים" בגין חוב שלי לחברת "יס" שרותיי לוויין שטענתו שביטלתי הוראת רבע מכרטיס האשראי שלי עבורם.

אני חייב לציין שהתחברתי לחברת "הוט" 3 חודשים לפני ומאותו רגע לא הפסקתי להתקשר אל חברת "יס שפשוט החזיקו אותי שעות ללא מענה ולאחר שראיתי שאל אף שאני מקבל את שירותי הטלויזיה שלי מחברת "הוט עדיין ממשיכים מחברת "יס לגבות ממני כסך מידי חודש ללא כל תמורה.

לאחר 3 חודשים ניגשתי יחד עם כל הציוד למרכז של חברת "יס" וביצעתי ניתוק ובמקביל ביטלתי את הוראת הקבע. אני מבקש לדעת האם הם יכולים לדרוש תשלום עבור שירותי טלויזיה שלא סופקו לי (הציוד שלהם היה מנותק ע"י חברת הוט).

בנוסף נאמר לי מפורשות שחברת הוט שלחה להם הודעת ניתוק משרות על פי חוק אולם הם התעלמו מזה ומניסיונותיי הטלפוניים.. אשמח לדעת איך אוכל להתגונן? זה חוב לא מוצדק.

בכבוד רב מוטי
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:26
אל תוותר פנה אליהם במכתב רשום ואם זה לא עוזר פנה באמצעות עורך דין
מיטל
30/12/2014 10:15
עורך דין נכבד שלום רב,

אמה של קטינה נפטרה, יש פסק דין לתשלום מזונות ששלומו כל עוד האם היתה בחיים כיום הסבים מגדלים את הקטינה, האב לא שילם את המזונות החודשיים לפני פטירת האם...

כיצד הסבים יכולים לגבות את המזונות בשם המנוחה לטובת הנכדה שלהם?
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:25
ניתן לעשות זאת פנו לקביעת פגישת ייעוץ בנושא 0723341001
רועי
30/12/2014 11:43
דרך הוצאה לפועל במסלול המהיר לא צריך עורך דיןן זה קל ולא מסובך ויש אנשים שעוזרים שם ואם רוצים שיעשו לכם תעבודה קחו עורך דין
אביבה
30/12/2014 14:08
אני מעוניינת לברר האם בהליך פשיטת רגל יכולים לקחת ממני את כספי המזונות שניתנים לי לידתי בת ה 9? האם כספיים אלה נכנסים לחישוב ההכנסה הכולל?
עו"ד יואב קומבליס
01/01/2015 12:24
הם בחישוב אולם לא ניתן לקחת אותם

: עבור אל עמוד

close