פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 166

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שרון
09/10/2013 10:42
אם יש איחוד תיקים ועוד נושה תבע וכמובן שמכניסים אותו לאיחוד תיקים יש לחייב זכות לתבוע את הילדים של החייב? הילדים אינם חתומים על חשבון הבנק בצורה כזו או אחרת

הנושה האחרון הוא בנק - לפי עורך דין של אימי הוא טען כל הזמן שבמידה והבנק יתבע הוא יצרף את התביעה של הבנק לאיחוד...

תודה רבה
עו"ד יואב קומבליס
09/10/2013 14:38
השאלה אינה ברורה .
זכות התביעה של הנושה אינה קשורה להליך איחוד התיקים.
מיקי
30/09/2013 16:17
עיקול משכורת - חייב משלם 3,000 ש"ח מזונות ומשתכר 5,000 ש"ח ממעסיק, איך מחשבים את הטבלה עפ"י חוק הגנת השכר בנוסף למזונות? תודה מראש לכל עורך דין מטעמכם שיואיל בטובו לענות לי.
מיקי
09/10/2013 10:43
היי

פספסתם את השאלה שלי והתשובה מאד חשובה לי!
תודה ויום נעים
רונן מירושלים
09/10/2013 09:46
שלום לפני שבע שנים פשטתי רגל. כעבור ארבע שנים סגרתי את כל חובותי. ועכשיו החלטתי לפתוח עסק חדש. רציתי לדעת אם אני יכול.
מיכל כהן
02/10/2013 05:47
אני גרושה כבר ארבע שנים ובעלי משלם לי דמי מזונות עבור שלושת ילדנו המשותפים. לאחרונה שמעתי הוא החליט להתחיל בהליך פשיטת רגל. רציתי לדעת אם הליך שכזה עלול לפגוע בדמי המזונות החודשיים שאני מקבלת??
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 22:26
השאלה מורכבת מדי כדי לתת תשובה פשוטה, הדבר תלוי מתי ניתן פסק הדין למזונות ומתי התגבשו פיגורי המזונות ביחס למתן צו הכינוס.
במקרה בו פסק הדין למזונות ניתן לאחר צו הכינוס - החוב אינו בר תביעה. במקרה זה בימ"ש למשפחה יפסוק את גובה המזונות לזכאי בפסק דין ובימ"ש של פשיטת רגל (מחוזי) יקבע את הסכום שיוקצב לזכאי מנכסי פושט הרגל או מהשתכרותו כדי לממש את פסק הדין למזונות.
גם כאשר לא ניתן לגבות כסף מהחייב לא אבדה התקווה ..
מומלץ לפנות לקבלת יעוץ משפטי. צרי קשר בטלפון 072-334-1001 יואב קומבליס - עורך דין
לימור
08/10/2013 06:28
אני עובדת בחברת אבטחה, ובשלושת החודשים האחרונים לא קיבלתי משכורת. אני אובדת עצות יש לי הוצאות קבועות שכר דירה וכו.. אני לא רוצה להיתפטר כי מגיעים לי פיצויים אני עובדת בחברה מל לשנה וחצי. מה עלי לעשות?
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 22:21
בנסיבות המתוארות נראה כי תוכלי להתפטר ועדיין להיות זכאית לכל הזכויות הסוציאליות המגיעות לך לרבות פיצויי פיטורים.
ליעוץ עם עורך דין מומחה בתחום התקשרי לטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס - משרד עורכי דין
אלון
30/09/2013 17:14
שלום,
לקוחה שלי נתנה צ'ק עבור סחורה שסיפקתי לה ובטעות או שלא רשמה תאריך 1.2.2013 במקום 1.3.2014. הלקוחה מסרבת לבוא לתקן את הצ'ק. האם אני יכול להגיש אותו להוצלפ? (לא ניתן לממש בבנק בגלל שחלפו 6 חודשים למיטב ידיעתי).

רוב תודות.

אלון
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 22:15
בעיקרון בהוצאה לפועל דורשים שהשיק יוצג קודם בבנק..
בכל מקרה תוכל לתבוע את השיק בבית משפט בסדר דין מקוצר
מיכאל
02/10/2013 09:46
בתאריך 20/12/2012 פניתי לחברת בזק בע"מ כדי לקבל הצעת מחיר לחיבור לתשתית האינטרנט דרכם. במהלך השיחה הנציגה הציעה לי גם להתחבר לטלפון הקווי שלהם ולשירותי בזק בינלאומי כספק האינטרנט בחבילה כוללת שבמבצע. לצורך קבלת הצעת המחיר היא התעקשה כי עליה להזין למחשב את פרטיי האישיים כגון שם מלא, ת"ז, כתובת, טלפון ומספר כרטיס אשראי.

היא גם הסבירה כי אין לי ממה לחשוש כי עפ"י חוק כל עוד אין להם את הסכמתי בכתב אני לא הופך ללקוח שלהם והם לא עושים כל שימוש בנתונים אלה. בעת מסירת הפרטים אמרתי לה גם כי במידה ואהפוך ללקוח שלהם אז החיוב אבקש שייעשה דרך הו"ק בנקאית ולכן איני מאשר לחייב את הכרטיס שמסרתי. בסיום השיחה קיבלתי את ההצעה במייל לצורך האישור. לאחר שבחנתי אותה השבתי לה במייל בתאריך 23/12/2012 כי ההצעה לא מאושרת. גם אמרתי לה זאת למחרת בטלפון.

בתאריך 13/4/2013 גיליתי כי בזק בינלאומי ביקשו לחייב את כרטיס האשראי שלי. מייד התקשרתי אליהם וביקשתי לבטל את החיוב.

לאחר בדיקה קצרה ראתה הנציגה כי מעולם לא גלשתי דרכם והסבירה כי כנראה מדובר בטעות של נציגת המכירות שלא ביטלה את העסקה. התקשרתי במקביל גם לחברת האשראי וביקשתי לבטל את החיוב שאכן בוטל בטרם הורדתו מהבנק. לאחר כשלושה חודשים קיבלתי מבזק בינלאומי דרישה לתשלום חוב שבינתיים גדל למעל מאה ש"ח.

מייד פניתי לנציגות פניות הציבור שלהם והסברתי כי מעולם לא אישרתי להיות לקוח שלהם וכי אני אפילו לא התעניינתי בהם כספק האינטרנט אלא פניתי לחברת בזק בע"מ כדי להתחבר לתשתית האינטרנט והטלפוניה שלא בוצעו ולמיטב הבנתי זו אינה אותה חברה ועל כן ביקשתי הסבר כיצד הגיעו פרטיי אליהם. בנוסף תהיתי שגם אם הייתי לקוח שלהם אז מדוע דרשו את החוב לראשונה לאחר מספר חודשים ולכן ביקשתי לבטל את החוב.

בתשובתם לא התייחסו לטענותיי וטענו כי לא התקבלה אצלם בקשתי לביטול המנוי (שכאמור מעולם לא היה!!!) וכי נשלח אליי מכתב הצטרפות הביתה (שלא קיבלתי אותו !! והתעלמו מבקשתי לקבל ראיות שאכן נשלח) וכי היות ויש בידיהם את פרטיי האישיים אז זו הוכחה כי אני לקוח שלהם על אף שבתשובתם הראשונה הם סירבו להשיב לי לפני מסירת מידע אישי. להלן ציטוט מתשובתם הראשונה:

" על מנת שנוכל לבחון ולהשיב לפנייתך נבקש את עזרתך בביצוע זיהוי... נציגי החברה מונחים לבצע תהליך זיהוי אחיד ללקוחותינו במוקד שירות הלקוחות,... על מנת להשלים את הזיהוי, נבקש את מס' תעודת הזהות של בעל המנוי וארבעת הספרות האחרונות של אמצעי התשלום ... לאחר אימות הזהות, נשמח להעניק לך שירות.".

לאחרונה קיבלתי מכתב מעו"ד המייצג את בזק בינלאומי ובו דרישה לתשלום החוב שבינתיים תפח לכמה מאות ₪ וכולל בתוכו שכ"ט עורך דין.

כיצד עלי לפעול כי בינתיים למרות כל ההתכתבויות וההסברים הם לא מוכנים לבטל את החוב.

אני מתלבט בין 4 אופציות:

1. לפנות אל עורך הדין ולהסביר לו את העניין,
2. להגיש תלונה לגוף מוסמך כלשהוא כגון משרד התקשורת/ מוקד אמון הציבור.
3. להמתין עד אשר הנושא יגיע לבימ"ש או שיפתח תיק הוצאה לפועל ואז בכתב ההגנה להציג את גרסתי.
4. להגיש תביעה משפטית כנגדם על עוגמת נפש ובקשה לביטול החוב.

תודה מראש.
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 21:57
ראשית מוצע לפנות אל עורך הדין ולהסביר לו את השתלשלות העניינים.
מדבריך עולה כי ההתנהלות מולך אינה תקינה וחבל שההליכים ימשכו ויגררו לתביעה והוצאות מיותרות.
את הפניה לעורך הדין מומלץ לעשות באמצעות עורך דין מטעמך על מנת שהפניה תהיה מקצועית ובעלת סיכוי להתקבל
בנימין
03/10/2013 09:29
אני עומד לפני פשיטת רגל ולא ממש מבין את ההליך, אתמול חבר אמר לי שכדאי שאעשה הסדר חוב לפני שאני מכריז על פשיטת הרגל. רציתי לדעת אם זה נכון ומה זה נותן לי בדיוק
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:18
משאלתך לא ברור מה היקף החובות ולמי אתה חייב ייתכן וניתן להגיע להסדר חובות מבלי להיזקק להליך פשיטת הרגל וניתן להגיע להסדר נושים גם במסגרת הליך פשיטת הרגל.
יש לשקול את הדברים לאור הנתונים שכאמור לא הוצגו בשאלתך.
לייעוץ מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום . ליצירת קשר התקשר 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
ציפי
06/10/2013 07:31
בעלי נמצא כרגע בליך של כונס נכסים, ואני קיבלתי ירושה מאוד גדולה מהוריי. האם אני צריכה לדווח על כך? האם במידה ואני מפקידה את הכסף בחשבון פרטי על שמי אני יכולה לא לדווח. תודה מראש ציפי
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:15
התשובה לשאלתך מורכבת.
מומלץ לפנות לייעוץ עם עורך דין בטלפון 072-334-1001
יואב קומבליס, עו"ד
דובי
06/10/2013 16:25
יש לי 9 תיקים בכמה לשכות הוצאה לפועל ברחבי הארץ. סך החובות שלי כולל ריבית עומד על מעל 250,000 ש"ח. את העסק שהיה לי סגרתי בגלל קשיים כלכליים. הייתי עצמאי וניהלתי עסק ועכשיו אני שכיר ומרוויח בחודש 8000 ש"ח. אני משתדל לשלם את החובות בהוצאה לפועל לפי היכולת שלי, אבל בנתיים אני משלם והחובות רק גדלים. הבנתי שאפשר ללכת להליך פשיטת רגל וזה יעצור את הריביות והחובות יפסיקו לגדול. לא ממש הבנתי איך מחליטים האם ההליך כדאי עבורי או שעדיף לי להמשיך להתמודד עם החובות בהוצל"פ.

מה השיקולים לכאן ולכאן? האם יש לכם פתרונות אחרים להציע לי בהתאם לגובה החובות שלי? המטרה בסוף היום היא להוריד לחץ, לשלם את החובות ולהחזיר את החיים למסלול הגיוני כמה שיותר מהר...
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:14
שאלותיך כלליות מדי והנושא רחב מאוד כאשר יש לקחת בחשבון מגוון שיקולים שכן להחלטה יש השלכות מיידיות ועתידיות.
מומלץ להתייעץ עם עורך דין מתמחה בתחום. ליצירת קשר פנה לעורך דין בטלפון 072-334-1001
צחי
07/10/2013 04:00
שלום יש בבעלותי חברה בע''מ שנקלה לבעיות כספיות גדולות. מה עלי לעשות כדי לסגור את החברה שברשותי. האם חברה בע''מ יכולה להכריז על פשיטת רגל?
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:12
במקרים של חברה בע"מ ניתן לבצע הליך של פירוק מרצון
רעיה
07/10/2013 15:51
שלום,
ב-28/10/05 חתמתי על חוזה עם חברת נטורפיל (חברת לייזר) על קבלת טיפולים במס' אזורים בגוף- עד להגעה לשלב בו השערה נמצאת במצב של פלומה. אחרי תקופה מסוימת החברה עברה הליך פשיטת רגל ואני לא סיימתי את הטיפולים.

אני יודעת שכיום החברה כבר עובדת שוב וכדי להמשיך בטיפולים דורשים ממני לשלם שוב. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות לסיים את הטיפולים שמגיעים לי מאחר ואת התשלום הם גבו במלואו אך את הטיפולים לא קיבלתי.

תודה רבה מראש על הייעוץ שלכם!
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:10
אם החברה חזרה לפעילות ייתכן וניתן יהיה לחייב אותם להעניק את יתרת הטיפולים שהתחייבה להם.
לייעוץ פני לעורך דין בטלפון 072-334-1001
מישקה
07/10/2013 23:26
שלום וברכה. לפני חודשיים עזבתי דירה בה התגוררתי שנתיים. החוזה הסתיים ב- 31/7 כולל שזה יצא יום רביעי והייתי אמורה לצאת ביום חמישי. ביקשתי מבעל הדירה לפנות ביום ראשון ללא תשלום נוסף והוא הסכים. הכל היה בע"פ. ביום ראשון כשהגיעה ההובלה הוא התייצב בדירה ודרש את המפתח לידיו בבקשה שלא ניכנס לדירה מרגע עזיבתנו.

כוונתנו היתה לצבוע ולנקות את הדירה כמקובל, אך מאחר והוא לקח את המפתח מאיתנו הנחנו כי אינו מעוניין שניכנס יותר לדירה. יום למחרת דיברנו איתו על ענייני סגירת חשבונות והוא לא הוציא מילה על צביעת הדירה באותו מעמד הוא אמר שברגע שנסגור את כל החשבונות נקבל את צ'ק הביטחון ע"ס 20000 ש"ח.

יומיים למחרת כשהגשנו לו את החשבונות משולמים הוא עדיין סרב לתת את הצ'ק מאחר וטען כי בחצר יש עוד מספר פריטים שלא פינינו ורק לאחר שנפנה נקבל את הצ'ק. לאחר שפינינו את החצר ( חמישה ימים ברגע שעזבנו )הגעתי לדירה ע"מ לקבל את הצ'ק וראיתי שהוא הזמין בעל מקצוע שייצבע את הדירה ובאותו מעמד אמר לי כי אינו מתכוון להחזיר לי את הצ'ק וכי הוא הולך לתבוע אותי על הוצאות איש המקצוע שהביא ועל עיכוב של שבועיים מרגע עזיבתנו את הדירה (לא הבנתי איך הוא הגיע לשבועיים אבל מילא).

בנוסף טען כי השארנו לו נזקים בדירה ( חורים בקיר של תמונות ) אמרתי לו שלא יכול להיות שהוא מזמין איש מקצוע על דעת עצמו מבלי לתת לנו הזדמנות לצבוע את הדירה, מה שהיה עולה לנו פחות. בכל מקרה, הוא פנה אל עורך דין שאמר שאם לא נגיע איתו להסכם הוא פונה להוצאה לפועל. בעל הדירה דורש פיצוי של 3500 ש"ח!! את הצ'ק אגב כבר ביטלנו דרך הבנק.

יש פה מילה שלו כנגד מילה שלנו, השאלה היא האם עדיף להגיע איתו להסכם או שאוכל להסביר את עמדתי מול הוצאה לפועל ולזכות? מה עושים? ( סליחה ומחילה על האורך )
עו"ד יואב קומבליס
08/10/2013 11:07
שלום,
מובן שניתן להסביר את השתלשלות העניינים במסגרת התנגדות בהוצאה לפועל.
יחד עם זאת, יש לשקול את האפשרות להגיע עם בעל הבית להסדר במידה ואכן הוא זכאי לפיצוי כלשהו.
יש לקחת בחשבון את ההוצאות של ניהול הליך משפטי והסיכון שלא יושבו בסיום ההליך (כמו במקרה של דחיית ההתנגדות) אל מול תשלום פיצוי אמיתי
מעיין
07/10/2013 23:10
רציתי לדעת האם על פי חוק ישנה מגבלה של סכום חובות לאדם שרוצה לפשוט רגל?
כפיר
07/10/2013 04:43
לפני כשנתיים הוכרזתי פושט רגל. לאחרונה פוטרתי מעבודתי וטרם הצלחתי למצוא עבוד חדשה. יש לי שתי שאלות בנושא:
1. האם אני זכאי לדמי אבטלה?
2. האם אני יכול לבקש להפחית את ההחזר החודשי לתקופה קצרה עד שאני אמצא עבודה?
פש"ר
ליאורה
06/10/2013 16:43
אני מעוניינת להכריז על פשיטת רגל.
יש לי חובות מעל 200000 ש"ח , אני מפרנסת יחידה, בעלי לא עובד.
הסתבכתי עם "שוק אפור"
יש לי כמה תיקים בהוצאה לפועל.
החשבון שלי מוגבל חמור - כי זה כבר פכם שנייה שאני מוגבלת.
אני רוצה לעשות פשיטת רגל לבדי מבלי שבעלי יהיה מעורב.

זו הודעה שניה - בבקשה תענו לי אני מיואשת.
RE: פש''ר
עו"ד יואב קומבליס
06/10/2013 17:39
שלום,
לא פרטת מה השאלה.
ככל ששאלתך נוגעת לאפשרות שאת לבדך תבצעי פשיטת רגל הרי שמדובר בנושא מורכב מדי. בעקרון החובות הם אישיים וייתכן ובעלך לא יצטרך לעשות פשיטת רגל.
מוצע לך לפנות לייעוץ עם עורך דין בטלפון 072-334-1001
RE: פש''ר
יסי
06/10/2013 16:59
ליאורה - מציע לך להתקש רישירות אל עורך הדין בעל האתר - ולשוחח איתו. הריבית על החובות שלך בכל יום היא בסכומי כסף גדולים. חבל לחכות עם הטיפול ובכל מקרה תצטרכי כך וכך לקחת עורך דין בסוף... אל תחכי לישועה בפורום. פשוט תתקשרי למנהל האתר ותטפלי בחובות במהירות האפשרית....

בהצלחה לך!
נטשה
02/10/2013 00:13
אני רוצה לטוס לחו''ל לשבוע אבל יש כנגדי איחוד תיקים. מה אני צריכה לעשות וממי עלי לקבל היתר כדלי לטוס??
עו"ד יואב קומבליס
06/10/2013 17:28
ניתן לפנות ללשכת ההוצאה לפועל בבקשה מתאימה לאשר יציאה לחו"ל .
לא מן הנמנע כי הבקשה תאושר בתנאים כגון ערבים לפי דרישת ראש ההוצאה לפועל - בעלי ותק בעבודה המשתכרים שכר מסוים וכן בהפקדת סכום שייקבע בקופה ועוד.
לקבלת ייעוץ מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בטלפון 072-334-1001
דובי
01/10/2013 18:55
שלום,

אני בעל עסק קטן אשר השתמש בשירותי מירס, כעבור חצי שנה מתחילת ההתקשרות החלטתי לבטל את הקווים בשיחה עם נציג הבנתי שאני אמור לשלם על המכשירים סכום של כ-4,900 אישרתי אך החיוב והוא הומשך לרדת בהוראת קבע.

בחודש אפריל הוחזר חיוב של כ-149 ש"ח לחברת הוט מוביל (קנתה את חברת מירס) ובחודש מאי הוראת הקבע חזרה וכעבור חודש בוטלה שוב.

אני לא שמתי לב לביטול החיוב מכיון שאני משלם להוט מוביל על קו טלפון של העסק.
בלי הודעה או מכתב שלחו חברת מירס את הטיפול לחברת עו"ד ובנוסף למכשירים שאני משלם הוסיפו כ-500 ש"ח תוספת הוצאות משפטיות.

דיברתי עם עורך דין הוא הפנה אותי למירס, מירס הפנו אותי לבנק ובסופו של דבר אף אחד לא מצא את הבעיה למה החיוב הופסק.

היום נודע לי שחברת העו"ד שלחו את התיק להוצאה לפועל וכרגע אני מתבקש לשלם עוד כ-אלף שקל על פתיחת תיק למרות שהמזכירה במשרד עו"ד אמרה שהם יתקשרו אלי לפני שיעשו צעד נוסף.

האם יש לי משהו שאוכל לעשות להקטנת הקנסות? משרד עו"ד לא מוכן להוריד את הקנסות הללו למרות שאני אף פעם לא ביקשתי לבטל את הוראת הקבע וכמו כן נמצא בידי אישור מהבנק שהוראת הקבע מאושרת ואף אחד לא ביקש לבטלה.

אשמח לשמוע לעצתך,

תודה רבה
דובי
עו"ד יואב קומבליס
06/10/2013 17:21
בנסיבות המתוארות ייתכן וניתן לפעול כנגד פתיחת התיק בהוצאה לפועל ו/או להקטנת/ביטול הקנסות. יש לבחון את טענותיך גם בכפוף לאמור בהסכם ההתקשרות שלך עם חברת מירס.
לקבלת ייעוץ צור קשר עם עו"ד בטלפון 072-334-1001
יעקוב
04/10/2013 21:44
לקוח שאני עובד איתו זמן רב הודיע לי שהוא מתחיל הליך של פשיטת רגל, כמובן שאני אחד הנושים ורציתי לדעת מה עלי לעשות כדי להבטיח שאני אהיה בתוך ההסדר, תודה מראש יעקוב
צו כינוס
חגי מנהריה
04/10/2013 14:57
ביקשתי לבצע פשיטת רגל ואז החל תהליך של צו כינוס, התהליך התחיל כבר לפני חודשיים רציתי לדעת כמה זמן נמשך תהליך שכזה ואם אני יכול לזרז אותו.

: עבור אל עמוד

close