פורום פשיטת רגל Bankruptcy Law מנוהל על ידי עורכי דין ומומחים פיננסים...
פורום פשיטת רגל בהנהלת עו''ד ג'קי בובליל | עמוד 171

עורכי דין מנוסים בכל הארץ לשירותך

חייגו לשיחה אישית: 072-334-1001מחיקת חובות, חדלות פירעון והסדרי נושים

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (13) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 13 reviews

פורום פשיטת רגל

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תהילה
26/08/2013 10:00
שלום צריכה סיוע מיידי עיקלו לי חשבון מי אביבים. מדובר בבית ישן לא ראוי למגורים סגור בשכונת שפירא תל אביב סגור עשרות שנים אין כסף לשפץ.מתחילת השנה מחייבים כל חודש 350 שקל על צריכת מים 30 קוב ואין שם צריכה.כתבתי להם בדואר רשום שאף אחד לא מתגורר שם ואין צריכה אז עכשיו קוראים לזה אגרות ביוב.כל חודש 350 שח?לא שלמתי ..עיקלו חשבון.יש לציין אני נכה מתקיימת מנכות כללית..הבית לא על שמי בטאבו..אני יורשת מכוח חוק הירושה..בת יחידה ..אבא זל בן יחיד..וסבא קנה את הבית הזה עוד מלפני כשבעים שנה.רוצה עזרה להעביר על שמי.. פרט לכך החלקתי בסופר לפני כשבועיים קבלתי מכות יבשות יש מצלמות שתיעדו בסופר וגם מנהל מחלקת בשר עד.הודעתי למנהל.עשיתי צילומים עם הפניה מאורטופד.המכות היבשות הן על המקומות שיש לי נכות בגינם
יואב
19/08/2013 22:54
שלום רב,

רציתי לשאול הגשתי לבית המשפט הפחתת תשלום השופט קבע שהכונס ימליץ על הסכום. הכונס הגיב על סכום שעלי לשלם - שאלתי האם זה סופי מה שהכונס החליט או להמתין לסיכום השופט האים השופט יכול לקבוע אחרת? האם יש דרך להגיש ערעור על ההחלטה של הכונס באמצעות עורך דין? מה הסיכוי לשנות את הקביעה שלו כשיש לכך סיבות מוצדקות?
עו"ד בנימין כהן
25/08/2013 16:27
בית המשפט מפעיל שיקול דעת עצמאי, ואך מתייעץ עם הצדדים להליך

אפשרי כי יקבע סכום אחר מהסכום המומלץ
אלעד
20/08/2013 20:07
שלום,
יש אדם שחייב לי 5,000 ש"ח וכעת הוא בפשיטת רגל.
ברצוני להביא לסיום הליכי הפש"ר שלו משום שלא יצא לי מהם דבר (בדקתי באמת שלא ייצא לי כלום מההליכים עם כמה עורכי דין). בקיצור, אני רוצה שלא יאשרו לו פשיטת רגל.

הבנתי שאם אדם היה מהמר וכתוצאה מכך הפסיד את כספו הוא לא תם לב ואי אפשר להכריז עליו כפושט רגל ואכן ידוע לי כי האדם שחייב לי כסף הפסיד את כל כספו בהימורים אך השאלה היא כיצד אני מוכיח זאת?
הודעתי על כל לחוקר שלו אבל זה לא מאוד עניין אותו.
תודה מראש.
עו"ד בנימין כהן
25/08/2013 16:25
-
במהלך הדיון על הכרזת החייב כפושט רגל,
אתה יכול להתייצב ולבקש להביא את הדברים בפני בית המשפט
רמי
25/08/2013 13:19
אני פונה אליכם עכב דרישה לתשלום חוב על סך כ-17000 שח מאחי כמי שהוא חולה במחלה נפשית ונשוי + 2 . לפני כשנתיים השכיר דירה בנתניה ושילם בזמן את תשלומי שכר הדירה והמסים .כל הבעיות התחילו כאשר השוכרת שהגיע אל אחי ביקשה את פינוי הדירה עכב זה שהדירה לא מתוחזקת לפי ראות ענייה .אחרי מסה ואתן הדברים באו על מקומם .

לפני תום שנת האופציה הראשונה הגיע שוב בדרישות נוספות בתוספת תשלום על שכר הדירה ובטענה כי מגיע לה גם הפרשי הצמדה לפי חוזה לשנים קודמות וחתימה על חוזה חדש וכובל במיוחד .לאחר שהשנה השנייה הסתימה ואחי לא מצא נכס חדש השוכרת הגיע לבית של אחי בלווי בנה שהוא בינתיים הפך לעורך דין עם הסכם לחידוש לחודשיים נוספים כדי למצוא נכס אחר. במהלך חודשיים אלו קבעו מועד לחתימת חוזה עם הבן והשוכרת אך הם בחרו לבטל אותו ביום הפגישה ואחרי זה לא רצו בטענה שהבן אין לן זמן. אחי יצא מהדירה ומסר המפתחות ושילם את כל המסים .ואחשב הם באו בדרישות משונות כדי לכבל ממינו כסף מיותר. כל המאמצים שלי לסיים בטוב על אף הטענות המוגזמות נעניתי בשלילה ואל הגיע אלינו מכתב של עורך דין [הבן] בדרישה לתשלום כל מיני סעיפים משונים ובסך של כ-17000 שח . אנא עזרו לנו אנחנו עובדי עצות וניראה לי שכל משמעניין אותם זה להוציא כסף שאין
יעל
24/08/2013 17:57
שלום וברכה, מודה מראש על תשובתכם. נמצאת בסטטוס של פושטת רגל, מזה למעלה משנה. בחודשים אלה, קיבלתי הצעת עבודה בארה"ב, שמהדהדת לכישוריי. על רקע צו עיכוב יציאה מהארץ והרצון לשחרר אותי משביי (!) אבי מעוניין לסייע לי במתן הסכום הנדרש, לפתרון ההליך, מול נושיי. מדובר בסכום שהוא מעל 50% מגובה החוב. ואולם!!! וזאת הסיבה לפנייתי זו. משום מה ובאופן תמוה מאוד, המנהל שמונה על ידי כונס הנכסים, לענייני, כמו לוקח את הזמן שלו בלזמן את הנושים לפגישה הנדרשת.

זאת למרות (והייתי מעיזה להגיד, דווקא) שהוא יודע על העבודה הממתינה לי, שיש בה לאפשר לי לפתוח דף חדש בחיי. אמנע מלפרט בפנייה זו, את הטלטלות הלא קלות (אם להגיד את זה בלשון עדינה ביותר) שעברתי במשך ארבע השנים שעברו ושהובילו אותי לנקודה הנוכחית.

העבודה הזו שבארה"ב, מעבר להיותה מקור פרנסה מכובד עבורי, הינה גם פתיחת דף חדש בחיי, כאמור, בהרבה מאוד מובנים. הכסף הנדרש נמצא - ומוצע - מזה למעלה מחודש. שאלתי לפיכך היא זו: קודם כל, למה? מה יכול לגרום לאופן התנהלות תמוהה שכזו? וכמובן, השאלה הבאה היא, מה יש ביכולתי לעשות לאור מצב זה? האם יש לי איזושהי הגנה על פי חוק, שיכולה "להכריח" כונס נכסים לזמן נושים, מוקדם ככל האפשר? מה אני עושה? אומר רק שהעבודה אמורה להתחיל באזור מחצית ספטמבר. האם עורך דין יכול לסייע בעניין זה? בתודה ובברכה, יעל
אמיל
22/08/2013 17:36
שלום עורך דין נכבד,

יש י שאלה ואני מקווה שתוכל להאיר את עיני בעניין. המדובר על שטר חוב אשר החייב חתם עליו לפני שמולאו שאר הפרטים בשטר.

לאחר מועד החתימה על השטר מילאו את תאריך התשלום ואת סכום שטר החוב, אך לא מילאו את מס' השטר, את התאריך בו נחתם השטר, וכן לא כתבו מה השם של החברה שהוציאה את השטר

כמו כן, ישנו דבר מה מוזר - הוא גם עושה השטר והוא גם ערב לאותו שטר.

שאלתי היא, האם הפרטים החסרים, וכן העובדה כי הפרטים הושלמו במועד מאוחר לעשיית השטר פוגמים בתוקפו של השטר?
מירה
22/08/2013 13:23
בני התגרש יצא חסר כל משכורתו מעוקלת למזונות. כלתי שלחה לביתי הוצאה לפועל לקחת את המיטלטלין שלנו בני לא גר בבתי אנחנו גרים בקרית ביאליק ובני גר במצפה רמון בקשנו סעד מבית המשפט שלמנו 2700 שח ונקבע לנו דיון הוכחות. הרהוט נקנה מעמל כפינו אנחנו נשואים 47 שנים ולא ידענו שצריך לשמור קבלות על רהוט 40 שנה. קבלות שהיו העברנו לבית המשפט אנא עזרו לנו להבין מה צריך לעשות? החוב גדל ואנחנו רוצים לסיים את הנושא הזה...
פנחס
18/08/2013 12:31
מס הכנסה - הפעיל נגדי צו עיקול על השכר - במקום העבודה שכר נטו של 5000 שח אשתי - לא עובדת וזו הכנסתי היחידה אני בגיל 61 אין לי בית אין לי מכונית אין לי רכוש - כשלהוא בעבר בשנת 2000 הייתי שותף בחברה ובשנת 2001 הייתי שותף בחברה נוספת שתיהן פעילות גם כיום - ואין להן חוב במס הכנסה החברות הגישו דוחות - ללא מעורבות או חתימה שלי הפסקתי להיות שותף בחברה הראשונה בשנת 2002 ובחברה השנייה - בשנת 2009 לא שיתפו אותי ברווחים של החברות אבל נשארתי חייב בחברה הראשונה כולל הוצאה לפועל בטוענה של קנסות וריבית על הקנסות בגובה 73,000 שח בפגישה שערכתי 08.08.2013 במשרדי מס הכנסה נאמר לי על ידי הגובה הראשי שאין לי חוב כספי כלל אבל בגלל שלא הגשתי דוח לשנת 2006 וכן דוחות לשנים 2005 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 רשמת הוצאה לפועל המליצה לאפשר לי לקבל יעוץ משפטי חינם לאחר שבדקה את ההכנסות שלי והוצאות המחייה למזון וקיום בסיסי 3 שנים שחייתי בתוך מכונית - בחצר החברה שבה אני עובד זו החברה היחידה שהסכימה להעסיק אדם בגילי כל שאר החברות בישראל לא הסכימו להעסיק אדם בגילי המתקדם - 60 למרות הנסיון הרב היעילות האדיבות והתמורה הכספית שהן מרוויחות מעבודתי אודה לכם אם מישהו יכול לעזור לי להשתחרר מציפורני הבירוקרטיה במס הכנסה בברכה ותודה פנחס
פנחס
21/08/2013 09:03
בוקר טוב,
אפשר לבקש מעורך דין להשיב לשאלה המקורית שלי. הנושא מאד חשוב ואני רוצה להחליט איך לפעול. תודה מראש.
שריג
20/08/2013 20:03
לפני כמה שנים קיבלתי ממישהו שיק על סכום של כמה עשרות אלפי שקלים, על השיק חתם חברו של אותו אדם ולמעשה נתן ערבות, הוא חתם מאוחרי השיק וכתב את מספר הזהות שלו.

השיק חזר ולבעל השיק אין איך לפרוע אותו ולכן כעת אני מתכנן לפעול נגד הערב.
פניתי לאחרונה לערב בכדי לנסות להסדיר את העניין מבלי לנקוט הליכים שיעלו עוד כסף ופתאום הוא אומר שהוא לא חתם והוא לא יודע במה מדובר-שקר!

שאלתי היא, כעת כשאתחיל בביצוע הליכים נגדו בלשכת הוצאה לפועל כערב הוא יגיש התנגדות ויגיד שהחתימה מזויפת ולא שלו. כיצד ניתן להוכיח שכן ומה ההליך שיתרחש? האם ניתן לבקש מהבנק להביא מסמכים שהוא חתם עליהם באותה תקופה ולהשוות חתימות? האם ההליך עובר לטיפול המשטרה או שנשאר תחת בית המשפט?
תודה.
משה
20/08/2013 12:49
שלום,
בעבר היה לאבי עסק פרטי. לאחר שנקלע לקשיים וחלה,נתבקשתי לעזור עקב היותי הבן הבכור.
באחד הימים הקשים,אבי הזמין נותן שירות ולא הצליח לשלם לו תקופה ארוכה.
אותו ספק התקשר אליי עם תלונות ועניתי שאנסה לדבר עם אבי.
לאחרונה אותו ספק פנה להוצאה לפועל בניסיון לגבות ממני את הסכום,ששילש את עצמו,
ללא כל סיבה נראית לעין.
יש לציין כי מעולם לא חתמתי על דבר, לא הזמנתי שירותים ואף לא נרשמתי במס הכנסה בתור שותף. כמו-כן,איני מורשה חתימה בחשבון הבנק של העסק.מעולם לא קיבלתי משכורת,לא בצ'ק ולא במזומן.
הקשר היחידי שלי לעסק הוא שהייתי עושה שליחויות, מדבר ומתאם עם העובדים ובניית אתר אינטרנט לעסק,בו מצויין מס' הטלפון של אבי ושלי.
לאחר שהוזמנתי למשפט בתביעות קטנות, השופט דחה את טענותיי בדבר אי היותי קשור לעסק.
כרגע,אני מקבל מדי כמה ימים מכתבים על תוספות לעיקולים, צו עיכוב יציאה מהארץ וכו'.
אני מבקש את עזרתכם, אין לי שום פיתרון וזה מתסכל אותי מאוד.
קרן
20/08/2013 09:42
שלום, בעלי נכנס לקשיים ב- 2007 בעקבות כך הוא עבר פשיטת רגל שלאחריה נשארו חובות לבנקים בהמשך הוא נכנס להליך של איחוד תיקים ונקבע שהוא ישלם כל חודש 500 ש"ח. כמובן בעקבות כך כמובן אני גם מוגבלת מבחינת רכישת דירה אנחנו עם תינוקת בת שנה וחצי ואני צריכה ללדת השאלה שלי האם אני יכולה להגיש בקשה לבית משפט לפטור?
לבנת
17/08/2013 15:06
לי ולבעלי יש חובות בסך 170 אלף ש"ח. שנינו ביחד עם שש הלוואות ואף גורם לא מוכן לאחד לנו את ההלוואות עקב חוסר בנכס. בעלי מעוניין מאוד לעשות פשיטת רגל ואני לא כל כך. השאלה שלי מה ההשלכות לפשיטת רגל במעמד זוג נשוי כאשר רק אחד מבני הזוג עושה מהלך זה? וגם לגבי הוצל"פ / איחוד תיקים - מה ההשלכות לגבי במידה ובעלי מחליט להגיע לכך? אין לנו חשבון בנק משותף.
עו"ד בנימין כהן
19/08/2013 11:09
לא ניתן כאן לפרט את הדברים
יש לתאם פגישה ללא תשלום עם עו"ד בעניין
03-6093833
דורה כהן ויצמן , משרד עו"ד
יעקב פרי
19/08/2013 09:56
יש לי חובות של 150 אלף שח ב-3 תיקי הוצאה לפועל. רציתי לשאול מאיזה סכום כדאי לוותר על ההתמודדות מול הנושים, שגובה מחיר אישי ומשפחתי יקר בגלל הקושי והרדיפה האינסופית של עורכי דין מטעם הנושים, וללכת לכיוון של הליכי פשיטת רגל? איך מחליטי םמתי הגיע הזמן ומתי יהיה יותר חכם כלכלית לפתוח בהליכים אלה? מקווה שתוכלו לתת לי הנחיות ועצה שתעזור לי להתקדם לעבר חיסול החובות ופתיחה של דף חדש ונקי מוקדם ככל שניתן...
עו"ד בנימין כהן
19/08/2013 11:03
באופן עקרוני, ניתן לפעול במסגרת ההוצאה לפועל
או באמת מה שאתה מציין , הליכי פשיטת רגל.

לכל הליך יתרונות וחסרונות
ויש לשקול כל דבר לגופו
צור קשר לפגישת ייעוץ חינם 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עו"ד
אורי
06/08/2013 14:53
לפני כשנתיים חתמתי ערבות לחבר על הלוואה בגובה 150,000 ש"ח בבנק, מאז הקשר בנינו נחלש. הבנתי דרך חבר משותף שהוא מתכוון לעזוב את הארץ לצמיתות ללא החזרת החוב לבנק, ובנוסף אני יודע שהוא ביקר בחו"ל לפני זמן קצר על מנת להסדיר סידורי מחייה לפני שהוא עוזב סופית. האם יש באפשרותי לעכב את יציאתו מהארץ או קיין פתרון אחר על מנת להבטיח שאני בתור ערב לא אצטרך לשלם את החוב במקומו?

תודה מראש,
אורי
אורי
15/08/2013 16:53
אני מצטער להטריד שוב...

האם אפשר לקבל תשובה של עורך דין לשאלה המקורית שלי?
הפטר
לילי
05/08/2013 01:21
הייתי 7 שנים פושטת רגל וקיבלתי הפטר מותנה שאני צריכה לשלם 6000 שח תוך חודשיים ואז יסגרו התיקים . שילמתי לפני שבוע את ה 6000 שח ושלחתי לעורך דין שלי בפקס את העתק של התשלום. הוא אמר לי שאנחנו קודם צריכים לחכות שהתשלום ייקלט בכנר ואחרי זה להגיש בקשה לבית המשפט לסגור את התיקים. אני רוצה לשאול מדוע לוקח כל כך הרבה זמן עד שהתשלום ניקלט בכנר? ומדוע העורך דין שלי לא יכול להגיש בקשה לבית משפט לסגירת התיקים עם צילום הקבלה ששילמתי? כמה זמן לוקח עד שהתיקים ניסגרים?
RE: הפטר
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 14:10
אפשר לפנות לבית המשפט עם אישור מטעם הכנ"ר כי שולם הכסף
אלי
10/08/2013 10:41
שלום רב שמי אלי והייתי רוצה לשאול אותך לגביי פשיטת רגל. אני למעלמה מ-5 שנים הכריזו עלי כפושט רגל והחלטת השופטת היא שאני משלם כל חודש 800 ש"ח לכונס. כל חודש. היה לי דיון אחרון בדצמבר והשופטת החליטה שאני ממשיך לשלם את הסכום שכל הסכום הכללי עומד על 60 אלף ש"ח. אני בחור שעובד 10 שעות ביום ובקושי מרוויח 5.500 ש"ח לחודש. ואני מרגיש שאין מוצא ופתרון להחלטות בית המשפט. אני שוכר דירה עם החשבונות של הדירה והשכירות אני מגיע ל 3.500 ש"ח לחודש וכל שבוע אני נותן לילד שלי שהוא כבר בן 19 כסף בצד. אמרו לי לשלם במכה אחת 24.000 ש"ח או שתמשיך לשלם ואני לא מגיע לזה אפילו לשלם להם 800 ש"ח כל חודש כי לא נשאר כלום ... אם אפשר להדריך אותי איזה פתרון יש למצב הזה ..אין לי חשבון בנק לא יכול לצאת לחול פשוט כובלים אותי מכל הפינות ...
בתודה אלי ....
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 14:05
יש מה לעשות לסיים את הליכי פשיטת הרגל.

צור קשר בטל' 03-6093833
דורה כהן ויצמן משרד עורכי דין
אבנר
06/08/2013 23:17
לאחר שעובד תבע חברה וקיבל פסק דין הגיש בקשה לפירוק החברה ( והצליח בכך ) כדי לקבל את הכספים מהמל"ל. השאלה האם הבעלים של החברה שאין לו נכסים, כיום עובד כשכיר, חב איזה שהן חובות / כספים כלפי הביטוח הלאומי? האם ידרש לשלם משהו לאחר שהביטוח הלאומי שילם לעובד?
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 14:01
מדובר בחובות של החברה, וללא הרמת מסך אינם קשורות לבעלים באופן אישי
לימור
07/08/2013 17:10
שלום רב, מסרתי שיקים כנגד הסכם פרסום באינטרנט. החברה פשטה את הרגל והפסיקה לספק את השירות. השיקים שנמסרו הם פתוחים. ללא שם וללא "למוטב בלבד".

מאחר והפסקתי לקבל שירות נתתי הוראה לבנק להחזיר את כל השיקים. כמה שיקים שביקשו להיפדות היו על שם בן אדם אחר שכנראה השיקים נמסרו לו עכשיו קיבלתי טלפון מחברת גבייה שקנו את השיקים ומבקשים לפדות אותם. פרטים נוספים אמסור בטלפון. אבקש להתיעץ אם מבחינת החוק אני מחוייבת לשלם עבורם למרות שלא קיבלתי תמורתם דבר. תודה.
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 14:00

יש נסיבות בהן עלייך לשלם את השיקים וההיפך.

יש לברר האם האוחז בשיקים הוא אוחז "כשורה" וכו'. \

צרי קשר לסיוע משפטי
דורה כהן ויצמן משרד עורכי דין
03-6093833
דני מהמרכז
05/08/2013 19:36
שלום רב,
ברשותי מספר שיקים אשר בעבר העברתי לחברה שהבטיחה לגבות בעבורי את החוב תמורת עמלה. הם הגישו את השיקים לביצוע ומשהוגשו השיקים לביצוע והוגשה התנגדות הגיעו להסכמה עם החייב על ביטול התביעה (לה התקבל פסק דין לכאן או לכאן). השיקים חזרו אלי וכעת ברצוני להגיש אותם בעצמי. בדקתי ונראה לי שהדבר בלתי אפשרי מאחר והשיקים חתומים על ידי לשכת ההוצאה לפועל ולפי החוק כתוב שלא ניתן להגיש אותם שוב. האם הדבר נכון? האם ישנה דרך להגיש אותם לביצוע פעם נוספת?
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 13:58
לא ניתן להגישם לביצוע בשנית
מיטל
08/08/2013 21:15
אני מזהירה מראש שהשאלה שלי מסובכת.

אני גרושה+2, חיה מזה כ-4 שנים עם גרוש+2. ילדיו של בן זוגי מגיעים אלינו אחת לשבוע. בן-זוגי נמצא בתהליך פש"ר וכל חודש משלם סכום כסף לכנ"ר. הסכם הגירושין שלו עם גרושתו נחתם לפני פשיטת רגל ואי לכך נפסקו לו מזונות גבוהים במיוחד, מה שלא מאפשר לו להשתתף איתי כלל בעלויות (שכ"ד וכו’), ולמעשה בקושי נשאר לו כסף לחיות. לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון, וביקשתי מבן-זוגי לבדוק כיצד יוכל לסייע בגידול הילד הצפוי להגיע.

לדבריו אין טעם להגיש בקשה להקטנת המזונות לגרושתו כי ממילא ההפרש ייפול לידי הנושים, ואף אין טעם כי אני אתבע ממנו מזונות כי בתור פושט רגל ביטוח לאומי אמור לשלם במקומו וזה לא יקרה בגלל מבחן ההכנסה החל עליי. אני מרגישה במבוי סתום, וזקוקה דחוף לעצתכם.

בתודה ענקית,
מיטל
עו"ד בנימין כהן
15/08/2013 13:58
כאשר חייב נמצא בפשיטת רגל, בית המשפט של הפש"ר פוסק את סכום המזונות

: עבור אל עמוד

close