שלום וברכה, מודה מראש על תשובתכם. נמצאת בסטטוס של פושטת רגל, מזה למעלה משנה. בחודשים אלה, קיבלתי הצעת עבודה בארה"ב, שמהדהדת לכישוריי. על רקע צו עיכוב יציאה מהארץ והרצון לשחרר אותי משביי (!) אבי מעוניין לסייע לי במתן הסכום הנדרש, לפתרון ההליך, מול נושיי. מדובר בסכום שהוא מעל 50% מגובה החוב. ואולם!!! וזאת הסיבה לפנייתי זו. משום מה ובאופן תמוה מאוד, המנהל שמונה על ידי כונס הנכסים, לענייני, כמו לוקח את הזמן שלו בלזמן את הנושים לפגישה הנדרשת.
זאת למרות (והייתי מעיזה להגיד, דווקא) שהוא יודע על העבודה הממתינה לי, שיש בה לאפשר לי לפתוח דף חדש בחיי. אמנע מלפרט בפנייה זו, את הטלטלות הלא קלות (אם להגיד את זה בלשון עדינה ביותר) שעברתי במשך ארבע השנים שעברו ושהובילו אותי לנקודה הנוכחית.
העבודה הזו שבארה"ב, מעבר להיותה מקור פרנסה מכובד עבורי, הינה גם פתיחת דף חדש בחיי, כאמור, בהרבה מאוד מובנים. הכסף הנדרש נמצא - ומוצע - מזה למעלה מחודש. שאלתי לפיכך היא זו: קודם כל, למה? מה יכול לגרום לאופן התנהלות תמוהה שכזו? וכמובן, השאלה הבאה היא, מה יש ביכולתי לעשות לאור מצב זה? האם יש לי איזושהי הגנה על פי חוק, שיכולה "להכריח" כונס נכסים לזמן
נושים, מוקדם ככל האפשר? מה אני עושה? אומר רק שהעבודה אמורה להתחיל באזור מחצית ספטמבר. האם
עורך דין יכול לסייע בעניין זה? בתודה ובברכה, יעל